09:33 11.07.2018

Нафта дешевшає в середу після підйому напередодні, ціна Brent – $78,2 за барель

2 хв читати
Нафта дешевшає в середу після підйому напередодні, ціна Brent – $78,2 за барель

Ціни на нафту еталонних марок знижуються під час торгів у середу після підвищення днем раніше через новий виток торгової війни між США і Китаєм.

Президент США Дональд Трамп дав вказівку розпочати процедуру введення додаткового 10-відсоткового мита на товари з КНР загальною вартістю $200 млрд, зробивши тим самим ще один крок до ескалації торгового конфлікту з Пекіном. Раніше Д.Трамп заявляв, що в підсумку він готовий ввести додаткові тарифи практично на всі поставки з КНР, що становлять зараз близько $500 млрд на рік, якщо Пекін відповідатиме на нові мита аналогічними заходами щодо американських товарів і не піде на поступки.

Вересневі ф'ючерси на нафту марки Brent на лондонській біржі ICE Futures подешевшали на $0,63 (0,8%) – до $78,23 за барель. На торгах у попередній день їхня ціна збільшилася на $0,79 (1,01%) і становила на закриття $78,86 за барель.

Котирування ф'ючерсів на нафту WTI на серпень вранці в середу зменшилися на $0,44 (0,59%) – до $73,67 за барель. За підсумками минулої сесії їхня ціна підвищилася на $0,26 (0,35%), завершивши торги на позначці $74,11 за барель.

За даними Американського інституту нафти (API), запаси нафти в США впали минулого тижня на 6,8 млн барелів, бензину – на 1,6 млн барелів, тоді як резерви дистилятів збільшилися майже на 2 млн барелів. Інститут отримує інформацію від операторів НПЗ, нафтосховищ і трубопроводів на добровільній основі.

Офіційні дані міністерства енергетики США буде оприлюднено в середу. Аналітики, опитані S&P Global Platts, прогнозують зниження запасів нафти на 4,8 млн барелів, бензину – на 1 млн барелів, а також підвищення резервів дистилятів на 1,7 млн барелів.

Ціна вересневого контракту на нафту на Шанхайській міжнародній енергетичній біржі (INE) в середу практично не змінилася і становить трохи більше 500 юанів за барель. За підсумками попередніх торгів вона збільшилася на 1,5%.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Експорт українським морським коридором за 7 міс. сягнув 33,8 млн тонн - Кубраков

Українсько-польські переговори аграрних асоціацій - є розуміння щодо широкої низки продуктів, щодо зерна рішення немає

Ранній кінець опалювального сезону заощадить до 500 млн куб. м газу

Пропозиція про реструктуризацію євробондів України, ймовірно, міститиме норму про часткове списання боргу

Найбільший виробник соняшникової олії Молдови зупинив два заводи й вимагає відновлення імпорту українського соняшнику

Латвійська airBaltic через три-шість місяців після відновлення польотів може розмістити в Києві п’ять власних літаків

ВВП України зріс у 2023 році на 5,3% - Держстат

Торгівля має бути взаємовигідною для сільгоспвиробників у Польщі та Україні - заява Шмигаля і Туска

"Запоріжкокс" продовжує капремонт коксової батареї №2 з інвестиціями в 60 млн грн, вкладення в оновлення за 2 роки перевищують 276 млн грн - СЕО

Шмигаль за результатами українсько-польських урядових консультацій: Розуміємо, як будемо рухатися

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА