10:41 11.07.2018

МЕРТ поліпшив прогноз зростання ВВП України у 2018 р з 3% до 3,2% і погіршив оцінку інфляції з 9% до 9,9%

2 хв читати
МЕРТ поліпшив прогноз зростання ВВП України у 2018 р з 3% до 3,2% і погіршив оцінку інфляції з 9% до 9,9%

Міністерство економічного розвитку і торгівлі (МЕРТ) поліпшило прогноз зростання ВВП України у 2018 році з 3% до 3,2% і погіршило оцінку інфляції з 9% до 9,9%, свідчить проект урядової постанови про прогноз соціального й економічного розвитку на 2019-2021 роки, текст якого має агентство.

МЕРТ прогнозує, що ВВП у номінальному вираженні цього року становитиме 3,457 трлн грн, тоді як наприкінці 2017 року цей показник оцінювався на рівні 3,332 трлн грн. Прогноз зростання індексу цін виробників за підсумками цього року збільшено з 10,3% до 11,9%.

"До кінця 2018 року очікується припинення дії негативних чинників початку року, які впливали на окремі види економічної діяльності, збереження позитивних економічних, споживчих та інвестиційних настроїв на тлі продовження реалізації реформ, задекларованих урядом, збереження сприятливої зовнішньоекономічної кон'юнктури, подальша диверсифікація ринків збуту української продукції, що зумовить продовження позитивної економічної динаміки на рівні 3,2% зростання ВВП", – зазначається в документі, винесеному на розгляд Кабінету Міністрів на засіданні в середу.

При цьому МЕРТ також змінив прогноз зростання номінальної заробітної плати, скоригованої на інфляцію, з 9,6% до 10,5%, прогноз зростання показників експорту товарів і послуг – з 4% до 8,1%, імпорту товарів і послуг – з 6,3% до 9,9%, зазначається в документі.

Як зазначається у супровідних матеріалах до документа, які також є в розпорядженні агентства, серед основних чинників коригування МЕРТ, зокрема, відзначає уточнені показники зростання ВВП в минулому році. Крім цього, Національний банк скоригував обсяг зовнішньої торгівлі з урахуванням перегляду статистичних даних і методології обліку приватних переказів, використовуючи дзеркальну статистику окремих країн. Отже, показник імпорту товарів і послуг минулого року збільшився на $1,582 млрд – до $6,238 млрд.

Також МЕРТ посилається на уточнені прогнози міжнародних фінансових організацій (МВФ, Світового банку) і отримані статистичні дані за І квартал.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

ICU погіршив прогноз зростання ВВП України у 2024 р. до 4,1% за покращення прогнозу інфляції до 6,4%

Фінансовий та операційний директори Ощадбанку перейшли в правління Сенс Банку

Кабмін продовжив чинний тариф на е/е для населення до 31 травня 2024 р.

Прем'єр: Пільгову ціну на газ продовжено до кінця літа, на світло - до кінця весни

НКЦПФР попередила ринок про ризик втрати ліцензій біржами ПФТС і УБ і запропонувала розглянути опцію створення нової біржі

НБУ відмовився в базовому сценарії від допущень щодо тривалості війни та повернув альтернативний сценарій

Майже три чверті роботодавців відчувають дефіцит кадрів і мають намір підвищити зарплату у 2024 р. - опитування ЄБА

Заступниця голови ОП Мудра: Конфісковані активи РФ необхідно спрямувати на відновлення і захист енергетики

Порт "Чорноморськ" відновив відвантаження агропродукції на експорт

"Київтеплоенерго" у 2024 р. планує замінити 55 км аварійних теплових мереж - заступник голови КМДА

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА