17:11 11.07.2018

Порошенко проти скорочення відділень "Укрпошти" в селах

3 хв читати
Порошенко проти скорочення відділень "Укрпошти" в селах

 Президент України Петро Порошенко відреагував на звернення громадян щодо скорочення відділень "Укрпошти" в сільській місцевості, а також стосовно припинення надання послуги з виплати пенсій через відділення "Укрпошти" в разі, якщо регульовані державою тарифи на це не буде підвищено, закликавши утриматися від таких кроків і виробити більш прийнятний варіант.

"Глава держави наголосив на неприйнятності таких рішень під час наради з міністром соціальної політики Андрієм Ревою, міністром інфраструктури Володимиром Омеляном, в. о. гендиректора ПАТ "Укрпошта" Ігорем Смілянським і головою правління Пенсійного фонду Олексієм Зарудним", - повідомляє в середу прес-служба глави української держави.

П.Порошенко зазначив, що можливе скорочення відділень "Укрпошти" викликає серйозне занепокоєння тих, хто проживає в сільській місцевості. "Їм стало відомо про плани скоротити відділення "Укрпошти" в селах, що вони вважають і я хочу підтримати їх, є категорично неприйнятним. Державні підприємства мають виконувати певні соціальні функції", - наголосив президент.

Він додав, що навіть недержавні підприємства мають соціальну відповідальність. "Коли ми залишаємо людей сам на сам без важливої послуги - це неприйнятно і не може робитися в односторонньому порядку", - наголосив глава держави.

Друга проблема, яка викликає занепокоєння, - забезпечення пенсіонерів пенсіями через відділення "Укрпошти". "Також з’явилась інформація про те, що відбудеться суттєве подорожчання цих послуг, що або збільшить дефіцит Пенсійного фонду, або зменшить виплати пенсій. Я залюбки підтримаю будь-які ініціативи, що підвищують ефективність діяльності державних підприємств, але вважаю категорично неприйнятним, коли ми виймаємо останні копійки з кишені пенсіонера і за цей рахунок, і таким чином забезпечуємо виконання планових показників прибутковості", - зазначив П.Порошенко.

Глава держави наголосив, що підтримує ініціативи щодо залучення нових сучасних методів роботи, таких як інтернет-торгівля, і щодо послуг, де "Укрпошта" є монополістом.

"(Але - ІФ) це не може відбуватися за рахунок пониження соціальних стандартів людей, насамперед тих, хто проживає на селі. І не може відбуватися за рахунок пенсіонерів. Неприйнятно. Ми маємо опрацювати іншу модель, і до того, як іншу модель буде опрацьовано, подано уряду й затверджено ним, наполегливо рекомендую вам утриматися від скорочення мережі в селах, залишаючи людей сам на сам, і спільно знайти позицію з Пенсійним фондом", - наголосив П.Порошенко.

Глава держави зазначив, що в ситуації, яка склалася, "має бути знайдений той компроміс, який дасть змогу ефективно продовжити функціонувати системі, доки не буде створено ефективну альтернативу".

"Сьогодні ми з вами говоримо про захист інтересів людей – це, насамперед, має робити влада. І знайти ту оптимальну модель, яка дозволить нам забезпечити ефективне функціонування державного підприємства", - сказав президент.

П.Порошенко також повідомив, що днями направив відповідного листа до Кабінету Міністрів і закликав міністрів підтримати його позицію на засіданні уряду.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА