17:53 11.07.2018

Голова наглядової ради ПриватБанку допускає вирішення спору з екс-власниками фінустанови в позасудовому порядку

2 хв читати
Голова наглядової ради ПриватБанку допускає вирішення спору з екс-власниками фінустанови в позасудовому порядку

 Голова наглядової ради ПриватБанку Енгін Акчакоча не відкидає можливості вирішення судового спору з колишніми власниками фінустанови в позасудовому порядку, повідомили агентству "Інтерфакс-Україна" в прес-службі банку в середу.

"Вирішити проблему мирним шляхом легше і краще, ніж намагатися вирішити її шляхом боротьби", - процитував Е.Акчакоча представник прес-служби.

Водночас, за його словами, ПриватБанк поки що не розпочав переговорів із колишніми акціонерами банку щодо вирішення цих питань на добровільній основі.

За словами Е.Акчакоча, для успішної приватизації ПриватБанку необхідно очистити його кредитний портфель від проблемних кредитів і, можливо, його доведеться розділити, щоб зробити більш привабливим для продажу.

Він також повідомив, що банк активно працює над оптимізацією регіональної мережі - з моменту націоналізації було проведено локацію 98 відділень із низьким клієнтопотоком і незначним рівнем прибутковості, закрито 108 неефективних відділень, але при цьому банк відкрив 13 нових відділень, переважно у великих містах, за період з грудня 2016 року регіональна мережа банку зменшилася на 96 відділень - до 2,349 тис.

Як повідомлялося, залучена владою України в 2017 році компанія Kroll за підсумками форензик аудиту ПриватБанку підтвердила, що фінзаклад до його націоналізації був об'єктом масштабних і скоординованих шахрайських дій, що призвело до збитків щонайменше в $5,5 млрд.

ПриватБанк у грудні 2017 року подав позов до Високого суду Лондона проти І.Коломойського, Г.Боголюбова, а також компаній Teamtrend Ltd., Trade Point Agro Ltd., Collyer Ltd., Rossyan Investing Corp., Milbert Ventures Inc. та ZAO Ukrtransitservice Ltd., які імовірно належать їм або перебувають під їхнім контролем.

Позивач домігся, що суд як запобіжний захід видав наказ про всесвітній арешт активів екс-власників банку І.Коломойського та Г.Боголюбова і зазначених шести компаній на суму понад $2,5 млрд.

Суд при цьому зобов'язав І.Коломойського та Г.Боголюбова розкрити інформацію про всі свої активи обмеженому колу осіб, які безпосередньо беруть участь у розгляді справи.

Крім того, суд за підсумками слухань на початку березня 2018 року зобов'язав Rossyn Investing Corp, Milbert Ventures Inc та ZAO Ukrtransitservice Ltd деталізувати інформацію про деякі операції із коштами ПриватБанку, отриманими від інших осіб.

І.Коломойський прогнозує, що розгляд Високим судом Лондона справи по суті відбудеться не раніше ніж 2020 року.

Раніше всі компанії-відповідачі фігурували в постановах Печерського райсуду Києва від 29 липня 2016 року, які передбачають арешт низки рахунків у кіпрській філії найбільшого в Україні ПриватБанку у рамках розслідування про заволодіння кредитами рефінансування Національного банку України на суму 19 млрд грн.

За даними НБУ, на 1 січня 2018 року Приватбанк за розміром чистих активів посідав 1-ше місце (259,061 млрд грн) серед 84 банків, що діяли в країні.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Графіки відключень е/е залишилися лише в Харківській області, але ще можливе повернення до них в Одеській і Хмельницькій - "Укренерго"

RegioJet виконав перший рейс за маршрутом Прага - Чоп

На Бурштинській і Ладижинській ТЕС ДТЕК ударом РФ повністю або частково пошкоджено всі енергоблоки

Барселона з 1 квітня знову підвищує туристичний податок

НКЦПФР поповнила список ненадійних інвестпроєктів 12 кейсами

"Дочка" ДТЕК уклала угоду з польською Columbus Energy щодо будівництва СНЕ 133 МВт у Польщі

Посли ЄС досягли компромісу щодо продовження ліберального режиму торгівлі з Україною

На ліквідацію наслідків масованого обстрілу енергоінфраструктури Харківщини буде спрямовано кошти Фонду підтримки енергетики України - Галущенко

Збитки навколишньому середовищу від атаки РФ на ДніпроГЕС уже становлять приблизно 140 млн грн - глава Міндовкілля

Україна отримає EUR100 млн кредиту Банку розвитку Ради Європи на проєкт "єВідновлення"

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА