10:50 12.07.2018

Доручення українського суду стосовно "Газпрому" надійшло до Арбітражного суду Москви

2 хв читати
Доручення українського суду стосовно "Газпрому" надійшло до Арбітражного суду Москви

Судове доручення іноземного суду - Київського апеляційного господарського суду стосовно ПАТ "Газпром" - 10 липня надійшло до Арбітражного суду міста Москви, свідчать дані системи "СПАРК-Інтерфакс".

Іншої інформації у справі поки що немає, інформація про неї в базі даних арбітражних судів поки що не відображається.

В українських судах розглядалася лише одна гучна справа стосовно російського концерну. Вона пов'язана з рішенням Антимонопольного комітету України, який у 2016 році оштрафував "Газпром" на 86 млрд гривень (майже $3,37 млрд) за "порушення економічної конкуренції у вигляді бездіяльності, яка полягала в невжитті заходів щодо забезпечення отримання послуги з транзиту природного газу магістральними трубопроводами через територію України на обґрунтованих умовах і була б неможлива за умов існування значної конкуренції на ринку, і призвела до обмеження інтересів НАК "Нафтогаз України" у вигляді зловживання монопольним (домінуючим) становищем на ринку послуг із транзиту природного газу магістральними трубопроводами територією України як покупця".

З квітня "Газпром" намагався оскаржити рішення в українських судах. Пізніше Госпсуд Києва ухвалив постанову про відкриття провадження у справі у зв'язку зі зверненням АМКУ з позовом про примусове стягнення суми накладеного ним штрафу (близько $3,34 млрд), пенею на аналогічну штрафу суму (близько $3,34 млрд) і вимогою зобов'язати "Газпром" виконати частину його рішення, що стосується 100-відсоткового виконання умов транзитного контракту щодо обсягів газу, що подається для транзиту.

У 2017 році Мін'юст України відкрив виконавче провадження на суму 189 млрд грн і накладення арешту на рахунки представництва ПАТ "Газпром" у Києві, дивіденди від участі в АТ "Газтранзит", що належать ПАТ "Газпром", акції АТ "Газтранзит", що належать ПАТ "Газпром", акції ПАТ "Інститут "ПівденНДІдіпрогаз", частки в ТОВ "Газпром збут Україна", ТОВ "Міжнародний консорціум з управління і розвитку газотранспортної системи України".

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА