13:50 12.07.2018

Виходячи з ЄС, Лондон сліпо не наслідуватиме правила, встановлені європейською стороною - міністр у справах Brexit

2 хв читати
Виходячи з ЄС, Лондон сліпо не наслідуватиме правила, встановлені європейською стороною - міністр у справах Brexit

Незважаючи на те, що Великобританія в рамках виходу з Євросоюзу погодиться на правила ЄС у сфері торгівлі, Лондон залишить за собою право голосу в цьому питанні, заявив у четвер новий міністр Великобританії у справах Brexit Домінік Рааб.

"Несправедливо стверджувати, що ми будемо сліпо слідувати правилам (встановленим ЄС - ІФ)", - сказав Д.Рааб в інтерв'ю британській радіостанції Бі-бі-сі.

"Ми будемо проводити детальні і поглиблені переговори і консультації, тому у нас буде можливість вплинути (на рішення про майбутні торговельні відносини між Лондоном і ЄС - ІФ)", - зазначив він.

Крім того, міністр висловив сподівання, що детальний план щодо Brexit, який уряд Великобританії готується опублікувати в четвер, "додасть впевненості всім, у кого є питання з цього приводу".

У свою чергу британські ЗМІ зазначили, що, відповідно до плану уряду, після виходу Великобританії зі складу ЄС громадяни країн-членів об'єднання більше не зможуть вільно пересуватися територією королівства.

"Ми припиняємо вільне пересування", - сказав Д.Рааб в інтерв'ю Бі-бі-сі.

Він зазначив, що після Brexit парламент Великобританії регулюватиме імміграційні закони королівства, грунтуючись на нових торгових угодах Лондона.

"Більше не буде тієї дискримінації, яка є зараз (...) І відповідно до якої до громадян ЄС ставляться зовсім інакше, ніж до людей з інших частин світу", - заявив британський міністр.

Раніше повідомлялося, що у Великобританії, як і раніше, не вщухають суперечки між прихильниками так званої "м'якої" процедури Brexit і тими, хто виступає за жорстку відмову країни від членства в Євросоюзі.

Так, "тіньовий" міністр закордонних справ Британії Емілі Торнберрі заявила, що план британського уряду щодо виходу з ЄС "неповноцінний і становить собою запасний варіант торгового союзу".

Минулої п'ятниці британські міністри погодили свою позицію щодо Brexit на переговорах з ЄС. У заяві уряду від 6 липня зазначається, що Британія має намір створити зону вільної торгівлі з ЄС, а також дотримуватиметься деяких рішень Європейського суду.

У зв'язку з розколом у британському уряді з питання Brexit, раніше два британських міністри полишили свої пости - міністр у справах Brexit Девід Девіс і глава МЗС Борис Джонсон.

За словами Б.Джонсона, ідея Brexit "вмирає, задушена безглуздою невпевненістю в собі", а лінія, запропонована Т.Мей, означає, що Британія "дійсно попрямувала до статусу колонії". На посту глави МЗС Б.Джонсона змінив Джеремі Хант, який раніше обіймав посаду міністра охорони здоров'я Великобританії.

Д.Девіса змінив колишній міністр юстиції і житлового будівництва Домінік Рааб.

Під час референдуму в червні 2016 року більшість жителів Британії (51,9%) висловилися за вихід країни зі складу ЄС.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА