18:59 12.07.2018

ДТЕК тестує дрони і вертольоти для обстеження електромереж

2 хв читати
ДТЕК тестує дрони і вертольоти для обстеження електромереж

ПрАТ "ДТЕК Київські електромережі" ("ДТЕК КИМ", наступник електричної частини бізнесу "Київенерго") обстежує лінії електропередач (ЛЕП) із використанням безпілотника (дрона), обладнаного відеокамерами високої роздільної здатності і тепловізором.

Як передає кореспондент агентства "Інтерфакс-Україна", пілотне обстеження столичної підстанції (ПС) "Лівобережна" і прилеглих ЛЕП за допомогою дрона "ДТЕК КЕМ" здійснила в четвер.

Днем раніше стартував також пілотний проект на базі ПрАТ "ДТЕК Дніпровські електромережі" - там компанія використовує вертоліт, обладнаний відеокамерами високої роздільної здатності і тепловізором для дослідження семи ЛЕП сумарною протяжністю понад 200 км, а також для часткового дослідження ПС "ДСК", "ДЛБ", "Прядівка", "Михайлівка", "Урожайна".

В обох випадках метою обстеження є виявлення ушкоджень на дротах, контактних елементах і будівельних конструкціях для запобігання аваріям. Раніше обстеження здійснювали обхідники із землі або з підйомом на елементи ЛЕП, що потребує їх відключення.

"Повітряна зйомка - найбільш сучасний метод діагностики електромереж у всьому світі, оскільки дає змогу охопити весь мережевий комплекс мегаполісу, виявити його слабкі місця. У столиці України така діагностика проводиться вперше. Отримана після повітряної зйомки інформація може бути використана для визначення пріоритетів майбутніх капітальних ремонтів та інвестиційних програм", - зазначив керівник проектів технічного розвитку "ДТЕК Мережі" Олексій Калайда.

Під час реалізації пілотних проектів ДТЕК визначиться з найбільш оптимальними технологіями, які й використовуватиме в майбутньому.

"Зараз ми реалізуємо пілотні проекти по обстеженню ліній з повітря в Києві і в Дніпропетровській області. За підсумками проекту ми приймемо рішення про масштабування на всій території діяльності компанії", - цитує прес-служба генерального директора "ДТЕК Мережі" Івана Гелюха.

Як повідомлялося, "ДТЕК" створено в 2005 році для управління енергетичними активами групи "Систем Кепітал Менеджмент" (СКМ, Донецьк) Ріната Ахметова. Холдингу делеговано функції зі стратегічного управління підприємствами групи, що становлять вертикально інтегрований ланцюжок із видобутку та збагачення вугілля, виробництва та реалізації електроенергії.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Майже три чверті роботодавців відчувають дефіцит кадрів і мають намір підвищити зарплату у 2024 р. - опитування ЄБА

Заступниця голови ОП Мудра: Конфісковані активи РФ необхідно спрямувати на відновлення і захист енергетики

Порт "Чорноморськ" відновив відвантаження агропродукції на експорт

"Київтеплоенерго" у 2024 р. планує замінити 55 км аварійних теплових мереж - заступник голови КМДА

НБУ анонсував низку кроків валютної лібералізації найближчими тижнями

У призначенні пенсії українцям, які працювали за кордоном, зараховуватимуть отриманий там страховий стаж - Мінсоцполітики

НБУ поліпшив прогноз інфляції на 2024 р. з 8,6% до 8,2% і несуттєво погіршив його на 2025 р.

НБУ знизив облікову ставку трохи більше за очікування - до 13,5% і її оцінку на кінець року - до 13%

EVA відкрила в першому кварталі 16 нових магазинів

"Миколаївобленерго" у 2024 р. має намір оновити парк пошкодженої з початку війни автотехніки

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА