12:07 13.07.2018

Рада та уряд забезпечили всі умови для виходу "Укрнафти" з кризи

2 хв читати
Рада та уряд забезпечили всі умови для виходу "Укрнафти" з кризи

Верховна Рада та Кабінет Міністрів України забезпечили всі умови, необхідні для виходу ПАТ "Укрнафта" з кризи, стверджує прем'єр-міністр України Володимир Гройсман.

"Ми (уряд - ІФ), спільно з вами (парламентом - ІФ), створили всі умови, щоб видобуток зростав. Зрозуміло, що це потребує інвестицій. Усе, що стосується компанії "Укрнафта", ми розуміємо, що вона є складовою НАК "Нафтогаз України" - це глобальна компанія, якій ми наразі дали можливість управлятися за всіма принципами доброякісного корпоративного управління", - сказав він під час "години запитань" до уряду в парламенті в п'ятницю.

Прем'єр додав, що завдання перед менеджментом компанії з виведення "Укрнафти" з кризи поставлені, й уряд очікує зрушень у цьому питанні.

"Такі завдання власників перед наглядовою радою і менеджментом компанії стоять. Я чекаю реальних кроків", - підсумував він.

Як повідомлялося, "Укрнафта" є найбільшою нафтовидобувною компанією країни. НАК "Нафтогаз України" належить 50% + 1 акція "Укрнафти", групі компаній, пов'язаних з колишніми акціонерами ПриватБанку, - близько 42% акцій.

У 2017 році "Укрнафта" скоротила видобуток нафти із газоконденсатом на 9,2% (на 0,139 млн тонн) порівняно з 2016 роком - до 1,379 млн тонн. Видобуток газу минулого року скоротився на 14,8% (на 0,193 млрд куб. м) - до 1,108 млрд куб. м, виробництво зрідженого газу - на 13,4% (на 18 тис. тонн), до 116 тис. тонн.

"Укрнафта" є найбільшим податковим боржником перед бюджетом, компанія оцінює свій борг у понад 11 млрд грн, оцінки Державної фіскальної служби - ще вище.

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

ICU погіршив прогноз зростання ВВП України у 2024 р. до 4,1% за покращення прогнозу інфляції до 6,4%

Фінансовий та операційний директори Ощадбанку перейшли в правління Сенс Банку

Зростання ВВП України за 3 міс.-2024 прискорилося приблизно до 4,5% - оцінка Мінекономіки

Кабмін продовжив чинний тариф на е/е для населення до 31 травня 2024 р.

Прем'єр: Пільгову ціну на газ продовжено до кінця літа, на світло - до кінця весни

НКЦПФР попередила ринок про ризик втрати ліцензій біржами ПФТС і УБ і запропонувала розглянути опцію створення нової біржі

НБУ відмовився в базовому сценарії від допущень щодо тривалості війни та повернув альтернативний сценарій

Майже три чверті роботодавців відчувають дефіцит кадрів і мають намір підвищити зарплату у 2024 р. - опитування ЄБА

Заступниця голови ОП Мудра: Конфісковані активи РФ необхідно спрямувати на відновлення і захист енергетики

Порт "Чорноморськ" відновив відвантаження агропродукції на експорт

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА