21:35 13.07.2018

"Нафтогаз" вийде на тристоронні переговори з пропозицією забезпечувати транзит після 2019 року за європейськими правилами

1 хв читати
"Нафтогаз" вийде на тристоронні переговори з пропозицією забезпечувати транзит після 2019 року за європейськими правилами

НАК "Нафтогаз України" вийде на тристоронні переговори з РФ за участю Європейського Союзу з пропозицією забезпечувати транзит природного своєю територією після 2019 року за європейськими правилами, повідомив головний комерційний директор компанії Юрій Вітренко.

"Ми їдемо з головною нашою пропозицією - застосувати європейські правила щодо транзиту російського газу через територію України ... Ми говоримо, що за тими ж правилами, за якими Газпром працює в Європі - ми наполягаємо, щоб Газпром працював і в Україні", - сказав Ю .Вітренко в ефірі радіо "Новий час" в п'ятницю ввечері.

"Це стосується всього: і тарифів на транзит газу, і бронювання потужностей, і обміну даними. Ось все-все-все, як в Європі, так і у нас", - додав він.

За словами Ю.Вітренка, такий підхід дозволить зняти дискусії щодо того, що пропозиції української сторони є необґрунтованими: "Щоб нас ніхто не обвинувачував, що українці незрозуміло чого хочуть".

Як повідомлялося, делегацію України на тристоронніх переговорах з РФ і ЄС щодо умов транспортування газу очолять міністр закордонних справ Павло Клімкін та глава правління "Нафтогазу" Андрій Коболєв. У консультаціях 17 липня в представництві ЄС в Берліні також візьмуть участь міністр енергетики РФ Олександр Новак та представники "Газпрому".

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА