13:06 16.07.2018

АМКУ досліджує правомірність використання lifecell у рекламі "4,5G" замість "4G"

2 хв читати
АМКУ досліджує правомірність використання lifecell у рекламі "4,5G" замість "4G"

Антимонопольний комітет України (АМКУ) досліджує можливе порушення законодавства про захист від недобросовісної конкуренції у вигляді поширення операторами мобільного зв'язку інформації, яка може ввести в оману, в рекламі власних послуг 4G і 3G-інтернету, повідомила прес-служба відомства.

Комітет, зокрема, вивчить правомірність застосування оператором мобільного зв'язку компанією lifecell у рекламі власних послуг 4G-інтернету позначення "4,5G".

"Таке твердження може містити ознаки порушення законодавства про захист від недобросовісної конкуренції", - наголошують в АМКУ.

В Антимонопольному комітеті також розглядають справи про поширення операторами мобільного зв'язку в рекламі власних послуг 3G-інтернету інформації, яка може ввести в оману, що є порушенням ст. 15 закону "Про захист від недобросовісної конкуренції".

У коментарі "Інтерфакс-Україна" в прес-службі lifecell заявили, що ТОВ "Лайфселл" надає абонентам послуги доступу до інтернету з використанням технології 4,5G (далі - LTE Advanced Pro), яка є черговим кроком в еволюції стандарту 4G (LTE) і була введена міжнародною організацією 3GPP (консорціум, який розробляє специфікації для мобільної телефонії, створений у 1998 році) у 2015 році.

"LTE-Advanced Pro відрізняється суттєвими перевагами порівняно з LTE. Зокрема, вона передбачає впровадження нового функціоналу, а також можливість збільшення швидкості передачі даних, зменшення затримок, розширення можливостей технології агрегації частот тощо", - наголошується у коментарі оператора.

У lifecell зазначають, що компанія у власних інформаційних джерелах надає повну, точну і достовірну інформацію про технології 4,5G (LTE Advanced Pro) і не вбачає жодних порушень конкуренції в її використанні.

Як повідомлялося, lifecell з 1 липня запустив високошвидкісний мобільний інтернет за технологією 4,5G (LTE Advanced Pro) в діапазоні 1800 МГц у 232 населених пунктах України.

lifecell - третій за величиною мобільний оператор в Україні. Згідно з останніми даними компаній, абонентська база "Київстару" становить близько 26,5 млн, "Vodafone-Україна" - близько 20,8 млн, lifecell - 11,1 млн, з них активних - 8 млн.

За підсумками 2017 року компанія отримала 503,6 млн грн чистого збитку проти 928,3 млн грн чистого прибутку в 2016 році.

Компанія Turkcell (Туреччина) володіє 100% акцій ТОВ "Лайфселл".

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

"Київтеплоенерго" у 2024 р. планує замінити 55 км аварійних теплових мереж - заступник голови КМДА

НБУ анонсував низку кроків валютної лібералізації найближчими тижнями

У призначенні пенсії українцям, які працювали за кордоном, зараховуватимуть отриманий там страховий стаж - Мінсоцполітики

НБУ поліпшив прогноз інфляції на 2024 р. з 8,6% до 8,2% і несуттєво погіршив його на 2025 р.

НБУ знизив облікову ставку трохи більше за очікування - до 13,5% і її оцінку на кінець року - до 13%

EVA відкрила в першому кварталі 16 нових магазинів

"Миколаївобленерго" у 2024 р. має намір оновити парк пошкодженої з початку війни автотехніки

"Інтерпайп" пропонує скоригувати систему бронювання працівників у прифронтових регіонах

"Інтерпайп" намагається вирішити дефіцит кадрів за рахунок покращення соцпакету й навчання

Госпсуд затвердив план досудової санації "Ельдорадо" (оновлено)

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА