15:55 16.07.2018

Три області завершили 90% будівельно-ремонтних робіт на дорогах

2 хв читати

Запорізька та Закарпатська області здійснили 91% запланованого на рік обсягу робіт на дорогах державного значення станом на 16 липня, Кіровоградська область - 90%, повідомляє прес-служба Державного агентства автомобільних доріг "Укравтодор".

"За результатами перших трьох із половиною місяців будівельного сезону (квітень - перша частина липня) відповідно до затверджених бюджетних програм та митних коштів, виконання робіт за проектами будівництва, реконструкції та ремонту доріг загалом в Україні становить 46%", - йдеться в повідомленні.

У лідерах - Запорізька, Закарпатська та Кіровоградська області.

"Порівнюючи темпи виконання ремонту цього року, зокрема, з аналогічним періодом минулого року, фіксуємо суттєве збільшення обсягів робіт. Так, на звітну дату 2017 року на цей час було виконано лише 21% обсягу робіт, незважаючи на те, що будівельний сезон цього року розпочався на місяць пізніше через несприятливі погодні умови", - зазначають в "Укравтодорі".

У відомстві наголошують, що за рахунок усіх джерел (основна і додаткова бюджетні програми, митні кошти) на цей рік на будівництво і ремонт доріг державного значення передбачається фінансування в обсязі 21,8 млрд грн, заплановано виконати роботи на 471 об'єкті.

За інформацією "Укравтодору", на 16 липня проектну документацію розроблено для 332 об'єктів, договори укладено для 300 об'єктів, а роботи розпочато на 216 об'єктах.

У рамках реформи децентралізації, яка стартувала цього року, всі області вперше отримали з Дорожнього фонду захищену статтю доходів на будівництво і ремонт доріг місцевого значення на загальну суму 11,5 млрд грн.

Крім того, кожна область має можливість здійснювати розвиток дорожньої інфраструктури за рахунок коштів митного експерименту (загалом 258 об'єктів).

Станом на 16 липня 2018 року обсяг фінансування щодо митного експерименту становить близько 4 млрд грн. У рамках цього фінансування вже розроблено проектну документацію для 183 об'єктів, укладено договори на виконання робіт для 150 об'єктів, а ремонтні роботи розпочато на 88 об'єктах.

Як повідомлялося, "Укравтодор" має намір відмовитися від проведення поточного середнього ремонту до 2020 року і перейти до капітальних ремонтів. Голова відомства Славомір Новак також розраховує на ухвалення Верховною Радою закону про створення чорного списку недобросовісних компаній-підрядників до кінця 2018 року.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Майже три чверті роботодавців відчувають дефіцит кадрів і мають намір підвищити зарплату у 2024 р. - опитування ЄБА

Заступниця голови ОП Мудра: Конфісковані активи РФ необхідно спрямувати на відновлення і захист енергетики

Порт "Чорноморськ" відновив відвантаження агропродукції на експорт

НБУ анонсував низку кроків валютної лібералізації найближчими тижнями

У призначенні пенсії українцям, які працювали за кордоном, зараховуватимуть отриманий там страховий стаж - Мінсоцполітики

НБУ поліпшив прогноз інфляції на 2024 р. з 8,6% до 8,2% і несуттєво погіршив його на 2025 р.

НБУ знизив облікову ставку трохи більше за очікування - до 13,5% і її оцінку на кінець року - до 13%

EVA відкрила в першому кварталі 16 нових магазинів

"Миколаївобленерго" у 2024 р. має намір оновити парк пошкодженої з початку війни автотехніки

"Інтерпайп" пропонує скоригувати систему бронювання працівників у прифронтових регіонах

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА