17:18 16.07.2018

Міненерговугілля пропонує змінити норми споживання газу для населення без лічильників

2 хв читати
Міненерговугілля пропонує змінити норми споживання газу для населення без лічильників

Міністерство енергетики та вугільної промисловості України пропонує Кабінету Міністрів України вкотре змінити норми споживання газу для населення без лічильників.

Проект відповідної постанови оприлюднено на сайті Міненерговугілля.

Згідно з документом, норматив споживання газу для домогосподарств, що використовують лише газову плиту за наявності центрального гарячого водопостачання, пропонується закріпити на рівні 5,8 куб. м на місяць на одну людину (з квітня по вересень) і 8,8 куб. м на одну людину (з жовтня по березень).

Для домогосподарств із плитою та без центрального ГВП норматив може бути встановлений на рівні 8,3 куб. м на одну людину (з квітня по вересень) і 13,7 куб. м на одну людину (з жовтня по березень).

У свою чергу норму для домогосподарств, що використовують газову плиту і водонагрівач, Міненерговугілля пропонує закріпити у розмірі 20 куб. м на одну людину (з квітня по вересень) і 25 куб. м на одну людину (з жовтня по березень).

На думку Міненерговугілля, норми споживання газу, що діяли раніше, були заниженими, через що щороку громадяни України безоплатно споживали 383 млн куб. м газу.

Як повідомлялося, наприкінці травня Окружний адміністративний суд Києва відновив дію втричі більшої норми споживання газу для населення без лічильників.

З урахуванням судового вердикту норматив споживання газу для домогосподарств, що використовують лише газову плиту за наявності центрального гарячого водопостачання, дорівнює 9,8 куб. м/міс. на одну людину (замість 3,3 куб. м тих, що діяли останнім часом); для домогосподарств із плитою та без центрального ГВП - 18,3 куб. м (замість 5,4 куб. м), а з плитою і водонагрівачем - 23,6 куб. м (замість 10,5 куб. м).

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

"Запоріжкокс" продовжує капремонт коксової батареї №2 з інвестиціями в 60 млн грн, вкладення в оновлення за 2 роки перевищують 276 млн грн - СЕО

Шмигаль за результатами українсько-польських урядових консультацій: Розуміємо, як будемо рухатися

Прямі збитки українських ритейлерів через війну сягають майже $2,5 млрд - дослідження

"Укрнафта" планує завершити ребрендинг АЗК Glusco у квітні

Сервіс покупок Meest Shopping розпочав співпрацю з криптобіржею Binance

Графіки відключень е/е залишилися лише в Харківській області, але ще можливе повернення до них в Одеській і Хмельницькій - "Укренерго"

RegioJet виконав перший рейс за маршрутом Прага - Чоп

На Бурштинській і Ладижинській ТЕС ДТЕК ударом РФ повністю або частково пошкоджено всі енергоблоки

Барселона з 1 квітня знову підвищує туристичний податок

НКЦПФР поповнила список ненадійних інвестпроєктів 12 кейсами

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА