10:54 17.07.2018

Газопровід Nord Stream зупинився на ремонт - точно в день тристоронніх переговорів РФ/ЄС/Україна

2 хв читати
Газопровід Nord Stream зупинився на ремонт - точно в день тристоронніх переговорів РФ/ЄС/Україна

Газопровід "Північний потік" (Nord Stream), що проходить дном Балтійського моря з Росії до Німеччини, повністю зупинився на планово-запобіжний ремонт до кінця місяця, повідомляють європейські газотранспортні оператори.

За графіком профілактичні роботи на об'єкті триватимуть до ранку 31 липня. У цей період буде виконано роботи з техобслуговування механічних вузлів устаткування і перевірки систем автоматизації з метою забезпечення надійної роботи обох ниток газопроводу протягом року.

Зупинення магістралі, якою Євросоюз із Росії отримує 170 млн кубометрів газу на добу, точно збіглося з довгоочікуваними тристоронніми переговорами з питань взаємодії в газовій сфері між Росією, Україною та Європейською комісією.

Дату переговорів сторони визначили з урахуванням насиченого графіка міністра енергетики РФ Олександра Новака. А час ремонту магістралі було погоджено й оприлюднено ще понад рік тому. Втім, цього літа навіть очікувані події все одно позначаються на цінах спотового ринку.

Основною темою переговорів чиновників і керівників профільних компаній стане обговорення умов транзиту газу через територію України європейським споживачам, зокрема термінів транзитних договорів між "Газпромом" і "Нафтогазом України".

Зупинення обох ниток Nord Stream свідчить не лише про важливість постачань російського газу цією магістраллю, а і про значущість українського транзиту. В день зупинення морської труби номінація на прокачування газу через Україну ужгородським коридором зросла до 189 млн куб. м з 168 млн кубометрів у понеділок.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

НБУ в четвер послабив гривню на 6 коп. - до нового мінімуму

ЄС розробить додаткові тарифи на російські та білоруські агропромислові товари

"Укрнафта" зменшить споживання електроенергії на своїх АЗК

Повноцінне відновлення експорту через морські порти для українського агросектору безальтернативне - УЗА

Україна до кінця травня експортує всі залишки зерна, що призведе до підвищення цін у країні та світі, - УЗА

"Укренерго" може застосовувати графіки обмеження промспоживачів в умовах дефіциту в період весняно-літньої ремонтної кампанії - CEO

У четвер буде застосовано графіки обмеження для промспоживачів із 18:00 до 22:00 - "Укренерго"

Україна розраховує на розблокування допомоги США на 2024 рік - Шмигаль

ЄС виділить Україні ще EUR1,5 млрд перехідного фінансування Ukraine Facility наступного тижня

Ferrexpo завершило 2023 рік із чистим збитком $84,8 млн

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА