10:25 17.07.2018

Робгрупа при Кабміні вимагає оперативно підготувати "Центренерго" до приватизації

2 хв читати
Робгрупа при Кабміні вимагає оперативно підготувати "Центренерго" до приватизації

Фонд державного майна (ФДМ) України спільно з незалежним радником Ernst & Young мають оперативно завершити підготовку умов приватизації "Центренерго", таке рішення ухвалила міжвідомча робоча група з приватизації 16 липня, повідомив її голова міністр Кабінету Міністрів Олександр Саєнко.

"Важливо, щоб конкурс був привабливий для стратегічних інвесторів, які зможуть забезпечити розвиток компанії, а бюджет отримав справедливу ціну", - написав він на своїй сторінці у Facebook за підсумками засідання.

За його словами, найближчим часом очікуються також фінальні рішення, які дадуть старт малій приватизації. "Уже є низка акредитованих електронних майданчиків і цілий перелік активів до продажу. Наразі фонд завершує підписання з ними необхідних договорів", - описав поточний стан справ О.Саєнко.

Він також нагадав, що наприкінці липня відбудеться засідання комісії з відбору радників для підготовки до приватизації перших шести великих підприємств. "Очікуємо прозорої та якісної роботи комісії та перемоги найкращих пропозицій", - зазначив голова робочої групи.

"Центренерго" експлуатує Вуглегірську, Зміївську та Трипільську ТЕС сумарною встановленою потужністю 7690 МВт. Державі належить 78,3% акцій, які перебувають в управлінні ФДМ.

Фонд наприкінці червня оголосив конкурси з відбору радників для продажу 100% ПАТ "Об'єднана гірничо-хімічна компанія" (ОГХК), 70,7016% ПрАТ "Індар", 100% ПрАТ "Президент-готель" (усі три - Київ), держпідприємств "Вугільна компанія "Краснолиманська" (Родинське Донецької обл.) і "Завод "Електроважмаш" (Харків), а також 99,5667% ПАТ "Одеський припортовий завод" (ОПЗ, Южне Одеської обл.).

Заявки на участь у конкурсах щодо "Індару", "Президент-готелю", ОПЗ приймаються до 20 липня включно, перші етапи конкурсів призначено на 26 липня, а другі - на 30 липня. Щодо ОГХК, "Краснолиманської" та "Електроважмашу" претенденти на статус радника можуть подати заявки до 23 липня, а конкурси відбудуться у два етапи 27 липня і 31 липня.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА