20:31 17.07.2018

Наглядова рада "Укрзалізниці" обрала своїм головою екс-голову представництва ЄБРР в Україні

2 хв читати
Наглядова рада "Укрзалізниці" обрала своїм головою екс-голову представництва ЄБРР в Україні

Наглядова рада ПАТ "Укрзалізниця" обрала головою екс-голову представництва ЄБРР в Україні Шевкі Аджунера, повідомляється в прес-релізі компанії за підсумками першого засідання на ради, розданому журналістам на конференції в "Укрзалізниці" у вівторок.

Заступником голови наглядової ради було обрано директора Офісу із залучення та підтримання інвестицій UkraineInvest Даніеля Білака, а корпоративним секретарем - Мирослава Молнара.

Крім того, було утворено комітети наглядової ради.

Перший із них відповідатиме за призначення та винагороди - його очолить сам Ш.Аджунер; другий, який відповідає за аудит, - очолить А.Матіас; третій, який відповідає за розроблення стратегії та фінансового планування, очолить К.Кун; четвертий комітет, який здійснюватиме корпоративне управління, - К.Мар’євич.

За словами Ш.Аджунера, головним принципом роботи наглядової ради "Укрзалізниці" буде прозорість і включення в усі виробничі процеси підприємства.

Він також зазначив, що наглядова рада ретельно вивчить кандидатури правління "Укрзалізниці" і надасть Кабінету Міністрів свій висновок щодо кожного з його членів. Ш.Аджунер також наголосив, що вибір і призначення голови ПАТ, що відповідає усім необхідним посадовим компетенціям, - одне з першочергових завдань наглядової ради.

Наглядова рада ПАТ "Укрзалізниця", затверджена Кабміном 20 червня, розпочала роботу у вівторок, 17 липня.

Згідно з новим законодавством, на наглядову раду компанії покладено не лише контролюючі та регулюючі функції, вона також стає повноцінним органом управління.

Як повідомлялося, в червні Кабінет Міністрів затвердив як незалежних членів наглядової ради "Укрзалізниці": старшого члена Atlantic Counsil Андерса Ослунда, екс-голову представництва ЄБРР в Україні Шевкі Аджунера, члена наглядової ради Литовської та ради директорів Казахстанської залізниці Крістіана Куна та Матьє Андреаса, який донедавна був старшим радником австрійської нафтової компанії OMV.

Як членів наглядової ради-представників держави уряд затвердив директора Офісу із залучення та підтримки інвестицій UkraineInvest Даніеля Білака, керівника служби віце-прем'єра і члена наглядової ради ПАТ "Магістральні газопроводи України" Костянтина Мар’євича, а також Івана Юрика, який раніше очолював представництво Blackstone в Україні.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА