23:52 17.07.2018

Президент "Київстару" залишає компанію - джерело

2 хв читати
Президент "Київстару" залишає компанію - джерело

Президент найбільшого мобільного оператора компанії "Київстар" Петро Чернишов йде у відставку, повідомило агентству "Інтерфакс-Україна" інформоване джерело на українському телеком-ринку.

Згідно з даними наданими компанією Агентству з розвитку інфраструктури фондового ринку, П.Чернишов був переобраний на посаду президента "Київстар" з 14 липня 2017 року по 13 липня 2018 року.

Раніше, П.Чернишов вже повідомляв журналістам про наближення закінчення його контракту в якості глави "Київстару", однак подальші плани (свої і компанії) не прокоментував.

Голова телекомунікаційної палати України Тетяна Попова відзначає, що закінчення роботи П.Чернишова в "Київстарі" швидше за все не означає те, що він покине групу Veon.

"Адже він не тільки президент "Київстару", але також відповідає за ряд інших регіонів холдингу. Можливо, ми побачимо поділ посад", - зазначила вона.

Згідно з отриманою агентством "Інтерфакс-Україна" інформації, на місце П.Чернишова може бути призначений генеральний директор Beeline в Казахстані Олександр Комаров.

Як повідомлялося, П.Чернишов був призначений на посаду президента компанії в червні 2014 роки замість засновника і беззмінного керівника Ігоря Литовченка. Раніше керував компанією Carlsberg в Україні.

14 червня 2018 року загальні збори акціонерів "Київстару" прийняли рішення про призначення на посаду голови наглядової ради компанії фінансового директора групи VEON Тронда Едегорда Вестли.

"Київстар" - найбільший український оператор мобільного зв'язку. Його виручка за 2017 рік збільшилася на 10,6% в порівнянні з 2016 роком - до 16,54 млрд грн, EBITDA - на 18,1%, до 9,221 млрд грн.

Згідно з останніми даними компаній, абонентська база "Київстару" складає близько 26,5 млн, "Vodafone-Україна" - близько 20,8 млн, lifecell - 11,1 млн, з них активних - 8 млн.

Акціонером "Київстару" є міжнародна група VEON (раніше - VimpelCom Ltd.). Акції групи котируються на фондовій біржі NASDAQ (Нью-Йорк).

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Посівна-2024 випереджає на 8,3% минулорічну - посіяно 476,7 тис. га ярих

РФ останніми атаками вибила 10-12% наявної в березні потужності генерації е/е - директор ЦДЕ

Експорт українським морським коридором за 7 міс. сягнув 33,8 млн тонн - Кубраков

Українсько-польські переговори аграрних асоціацій - є розуміння щодо широкої низки продуктів, щодо зерна рішення немає

Ранній кінець опалювального сезону заощадить до 500 млн куб. м газу

Пропозиція про реструктуризацію євробондів України, ймовірно, міститиме норму про часткове списання боргу

Найбільший виробник соняшникової олії Молдови зупинив два заводи й вимагає відновлення імпорту українського соняшнику

Латвійська airBaltic через три-шість місяців після відновлення польотів може розмістити в Києві п’ять власних літаків

ВВП України зріс у 2023 році на 5,3% - Держстат

Торгівля має бути взаємовигідною для сільгоспвиробників у Польщі та Україні - заява Шмигаля і Туска

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА