08:06 18.07.2018

"Нафтогаз" побоюється затягування Росією переговорів щодо транзитного контракту до виборів в Україні

2 хв читати
"Нафтогаз" побоюється затягування Росією переговорів щодо транзитного контракту до виборів в Україні

Голова правління НАК "Нафтогаз України" Андрій Коболєв побоюється, що російська сторона зробить усе для затягування переговорів щодо продовження контракту на транзит газу через газотранспортну систему (ГТС) України, чекаючи можливих змін влади в країні та її політичного курсу.

"Найімовірніше вони чекають на вибори (в Україні - ІФ) і хочуть подивитися, чи буде якась зміна влади і політичного курсу. При цьому вони робитимуть усе можливе, щоб запустити будівництво Північного потоку-2", - сказав він у коментарі агентству "Інтерфакс-Україна".

На його думку, росіяни зараз висловлюють готовність вивчити питання переходу на роботу у рамках європейського законодавства, але затягують час, зокрема, намагаючись внести до тристороннього формату питання обговорення мирових угод.

"Поки що позиція росіян була неконструктивна. Перш ніж домовлятися про щось щодо транзитного контракту, вони хочуть поговорити про мирові угоди щодо Стокгольму, тобто порушують питання, які є неприйнятними не лише для нас, а й для будь-якої сторони, яка виграла суд", - додав він.

А.Коболєв висловив сподівання, що третя сторона переговорів в особі Єврокомісії вплине на РФ, оскільки затягування процесу і продовження договору напередодні його закінчення не вигідне ні Україні, ні європейським споживачам російського газу.

"Як свідчить наш досвід, форс-мажорне підписання наприкінці 2019 року - це дуже погана історія. Я сподіваюся, що позиція європейців, можливо, приведе до зміни тактики росіян, і вони будуть вимушені домовлятися про новий формат відносин із січня 2020 року ще до кінця 2019-го. Над цим ми зараз активно працюємо. ЄК у частині застосування європейського права перебуває з нами в консенсусі. Якщо ми про це домовляємося як про базу, то всі подальші дії стають набагато легшими та ефективнішими", - зазначив голова НАК.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

НБУ в четвер послабив гривню на 6 коп. - до нового мінімуму

ЄС розробить додаткові тарифи на російські та білоруські агропромислові товари

"Укрнафта" зменшить споживання електроенергії на своїх АЗК

Повноцінне відновлення експорту через морські порти для українського агросектору безальтернативне - УЗА

Україна до кінця травня експортує всі залишки зерна, що призведе до підвищення цін у країні та світі, - УЗА

"Укренерго" може застосовувати графіки обмеження промспоживачів в умовах дефіциту в період весняно-літньої ремонтної кампанії - CEO

У четвер буде застосовано графіки обмеження для промспоживачів із 18:00 до 22:00 - "Укренерго"

Україна розраховує на розблокування допомоги США на 2024 рік - Шмигаль

ЄС виділить Україні ще EUR1,5 млрд перехідного фінансування Ukraine Facility наступного тижня

Ferrexpo завершило 2023 рік із чистим збитком $84,8 млн

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА