11:39 18.07.2018

Гройсман доручив перевірити лісгоспи на предмет незаконного вирубування лісу

3 хв читати
Гройсман доручив перевірити лісгоспи на предмет незаконного вирубування лісу

Прем'єр-міністр України Володимир Гройсман доручив Державній фіскальній службі, Державній аудиторській службі, Національній поліції та Держгеокадастру перевірити всі лісгоспи на предмет незаконного вирубування та контрабанди лісу.

"Пропоную ухвалити рішення уряду, щоб Держаудитслужба, ДФС, Нацполіція, Держгеокадастр розпочали ретельні перевірки господарської діяльності всіх лісгоспів із конкретними даними щодо накладних: хто їх підписував, хто відвантажував, який митник і яка митниця оформляла, через які пункти пропуску ця контрабанда проходила. З конкретними прізвищами, що дуже важливо", - сказав прем'єр-міністр під час урядового засідання в середу.

Він також заявив про намір звернутися до європейських партнерів із проханням про надання детальнішої інформації щодо лісу, який надходить до Євросоюзу з України.

"Ще одне буде звернення сьогодні до наших партнерів з ЄС, щоб вони надали нам доступ до інформації про те, який ліс заїжджав до них. Тобто, у нас є дані про те, який ліс виїжджав з України, і який надійшов до ЄС. Ми побачимо, що звідси виїжджали дрова, а туди заїжджав ліс-кругляк, у чому я глибоко переконаний", - додав прем'єр-міністр.

"Ми зараз маємо намір перевірити всі господарські операції по всіх лісгоспах країни", - наголосив він.

В.Гройсман також повідомив, що 17 липня підписав висновок до законопроекту, що ініціює криміналізацію контрабанди лісу. "Я підписав учора висновок із проханням підписати закон про криміналізацію контрабанди лісу. Цей законопроект був внесений Олегом Ляшком, підтриманий парламентом, парламент нам його направив на висновок. І наш висновок є абсолютно позитивним", - сказав прем'єр.

Крім того, В.Гройсман має намір направити відповідні звернення до Національного антикорупційного бюро та Генеральної прокуратури.

"За всім стоять конкретні особи, покровителі, які мають бути притягнуті до кримінальної відповідальності. Я сьогодні підписав відповідне звернення до генпрокурора", - сказав прем'єр-міністр.

Він також підтримав пропозицію, озвучену на засіданні міністром екології та природних ресурсів Остапом Семераком, про надання екологічній інспекції права перевіряти здійснення вирубувань у лісах.

"Звертаю увагу, що прийнятий Верховною Радою мораторій на здійснення перевірок поширюється, зокрема, на екологічну інспекцію. Ми сьогодні не можемо перевіряти ситуацію в лісах. У зв'язку з цим Мінекології внесло проект урядової постанови про надання екоінспекції права перевіряти дотримання законодавства в лісах під час здійснення вирубувань", - сказав О.Семерак.

За словами В.Гройсмана, уряд також має намір координувати дії з міжнародними партнерами для отримання даних щодо обсягів незаконно вивезеної з України деревини.

"З 1 червня по 13 липня майже тисяча вагонів вийшла за межі України. За кожним вагоном стоїть підпис. Усе оформлено. Тепер справа за прокуратурою та іншими правоохоронними органами опрацювати і привести до обвинувачення. Я сподіваюся, що їх судитиме новий Антикорупційний суд", - зазначив прем'єр-міністр.

Він також доручив "Укрзалізниці" сканувати документи, робити фото вагонів й оперативно направляти цю інформацію безпосередньо до Нацполіції та ДФС.

"За це відповідатиме особисто керівник "Укралізниці", - додав В.Гройсман.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Єврокомісія схвалила запропонований Києвом план, необхідний для початку фінансування ЄС чотирирічного Ukraine Facility у розмірі EURO50 млрд

Кабмін продовжив спецзобов'язання на ринку газу до 31 серпня 2024 р.

Польська інспекція забракувала 7,13 тонни українського морозива

Кабмін зняв з експортерів е/е зобов'язання сплати 80% прибутку від експорту "ГарПоку"

Бюджет оборонних закупівель коштом держбюджету у 2024 році становить $6 млрд - Камишін

Кабмін спрощує умови для імпорту Україною електроенергії

ЄС може виділити Україні EUR1,5 млрд у квітні та EUR1,9 млрд у травні за Ukraine Facility

Графіки відключень е/е тривають у Харківській області, у денні години в енергосистемі профіцит - Міненерго

ЄС виділяє EUR121 млн на докапіталізацію ЄБРР для збільшення допомоги Україні

"Енергоатом" і Westinghouse розпочали проєкт будівництва ХАЕС-5,6 за технологією АР1000

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА