12:30 18.07.2018

Кабмін спростив процедуру працевлаштування іноземців в Україні

2 хв читати
Кабмін спростив процедуру працевлаштування іноземців в Україні

Кабінет Міністрів України спростив процедуру працевлаштування іноземців в Україні та скасував 22 застарілих нормативно-правових акти з різних сфер у рамках шостого "дерегуляційного Кабміну".

"Не йдеться про те, що до нас приїдуть нелегальні мігранти. Йдеться про те, щоб прибрати абсолютно абсурдні норми законодавства, коли людина, яка отримала в МВС довідку на постійне працевлаштування...має виїхати з території України і заїхати назад", - зазначив перший заступник міністра економічного розвитку і торгівлі Максим Нефьодов під час урядового засідання в середу.

Крім цього, Кабмін скасував дискримінаційну заборону на внесення записів до трудової книжки своїх співробітників і зберігання їх іноземними юридичними особами на території України. "Скасування такої вимоги дозволить іноземним юрособам самостійно вносити позначки до трудових книжок своїх працівників, гармонізує Інструкцію про порядок ведення трудових книжок працівників із Господарським кодексом України, а також сприятиме безперешкодному виконанню представництвами іноземних юридичних осіб своїх обов'язків відповідно до Кодексу законів про працю", - зазначило Міністерство економічного розвитку і торгівлі (МЕРТ) на сайті.

Кабмін також ухвалив рішення про зміни до порядку ведення Державного земельного кадастру. Як зазначив М.Нефьодов, це надсть можливість скоротити кількість відмов про внесення відомостей до держземкадастру.

Як зазначає МЕРТ, Кабмін, зокрема, деталізував підстави для відмови про внесення відомостей, впровадив попередню перевірку необхідних для цього електронних документів, а також встановив онлайн-моніторинг стану обробки всіх видів заяв у держземкадастрі.

"Ми очікуємо, що кількість відмов скоротиться на 100 тис. на рік, це заощадить бізнесу 60 млн грн лише прямих витрат", - прокоментував М.Нефьодов.

Крім цього, уряд схвалив постанову про спрощення доступу до інфраструктури для телеком-операторів.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА