12:37 18.07.2018

Кабмін заборонив виплату бонусів і винагород у держкомпаніях

2 хв читати
Кабмін заборонив виплату бонусів і винагород у держкомпаніях

Кабінет Міністрів України на засіданні в середу заборонив виплату бонусів і винагород у державних компаніях.

"Я пропоную ... заборонити виплати бонусів і винагород у державних компаніях України. Я вважаю, що зарплати, премії мають бути гідними ... Але що стосується жадібності, надмірності, я такого підтримати не можу", - сказав прем'єр-міністр Володимир Гройсман.

Він доручив Міністерству економічного розвитку і торгівлі (МЕРТ) підготувати це рішення, визначивши "стелю" додаткових виплат. У свою чергу перший віце-прем'єр-міністр - міністр економічного розвитку і торгівлі Степан Кубів зазначив, що МЕРТ підготує це рішення протягом трьох днів.

При цьому, як пояснив кореспонденту "Інтерфакс-Україна" перший заступник міністра економічного розвитку і торгівлі Максим Нефьодов, нинішня заява – політична, і наразі немає розуміння, яким буде остаточне рішення. "Я не думаю, що це буде "нікому нічого", але зараз я не готовий говорити про те, який це матиме вигляд", - сказав він.

Як повідомлялося, Стокгольмський арбітраж присудив виплату "Газпромом" штрафу в розмірі $4,6 млрд за підсумками рішень двох арбітражних спорів на поставку і транзит газу "Газпром" зобов'язаний доплатити НАК "Нафтогаз України" $2,56 млрд.

Наприкінці травня наглядова рада "Нафтогаз України" вирішила преміювати 41 співробітника компанії на загальну суму $46,3 млн, або 1% суми штрафу, за внесок в перемогу за підсумками тяжби з "Газпромом" у Стокгольмському арбітражі. З цієї суми буде виплачено податок на доходи фізичних осіб та інші збори на суму понад $9 млн.

Таке рішення наглядової ради "Нафтогазу" викликало велику критику з боку опозиційних фракцій, які вимагали його скасування. Прем'єр-міністр Володимир Гройсман просив наглядову раду НАК переглянути це рішення, назвавши його надмірним, однак, за наявною інформацією, отримав відмову. Генпрокурор Юрій Луценко повідомив ЗМІ, що прокуратура в рамках відкритої кримінальної справи також перевірить законність присудження такої премії.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА