12:57 18.07.2018

Boeing постачатиме комплектувальні для сімейства реактивних Ан-148/158/178

2 хв читати
Boeing постачатиме комплектувальні для сімейства реактивних Ан-148/158/178

Американська Boeing постачатиме комплектувальні для сімейства українських реактивних регіональних літаків нового покоління Ан-148/158/178, розробки і виробництва ДП "Антонов", що входитьдо держконцерну "Укроборонпром".

Згідно з повідомленням, розміщеним на сторінці ДП "Антонов" у соцмережі Facebook, під час міжнародної авіакосмічної Farnborough-2018 українське підприємство і підрозділ Boeing - компанія Aviall Services, Inc. підписали генеральну угоду (General Terms Agreement) із взаємодії у виробництві модернізованих літаків Ан-148, Ан-158, Ан-178, сімейство яких матиме позначення Ан-1X8 NEXT.

"У рамках цієї кооперації Aviall Services, Inc. забезпечить закупівлю і поставку на ДП "Антонов" широкої номенклатури комплектувальних виробів для серійного виробництва зазначених літаків і забезпечення їх післяпродажної підтримки в майбутньому", - інформують у прес-службі.

"У результаті укладення угоди з компанією Aviall, "Антонов" отримав надійного партнера, який буде важливою інтегрувальною ланкою в процесі придбання низки комплектувальних виробів західного виробництва в рамках програми імпортозаміщення, зокрема для запуску серійного виробництва новітніх літаків марки "Ан" і забезпечення їх якісної післяпродажної підтримки на найвищому світовому рівні", - цитує прес-служба президента ДП" Антонов "Олександра Донця.

Ан-178 створюється на заміну Ан-12, за оцінками фахівців, в оремих регіонах також може бути сучасною заміною американському С-160. Літак має змінену форму фюзеляжу, рампу для навантаження і вивантаження габаритних вантажів і здатний перевозити до 18 тонн вантажу, зокрема великовантажні морські контейнери 1С.

У виробничій кооперації за програмою Ан-178 задіяно близько 200 компаній з 15 країн. Сьогодні ДП "Антонов" просуває програму Ан-178, зокрема в країнах Близького Сходу і Середньої Азії: інтерес до нового українського транспортникові вже підтвердили ОАЕ, КНР і Азербайджан.

Прем'єрний показ Ан-178 відбувся на Le Bourget-2015 (Париж, Франція), де новий український транспортник став одним з головних подій, а також на регіональній Dubai Air Show-2015 (ОАЕ), і демонструвався на статичній стоянці.

За даними джерел агентства "Інтерфакс-Україна" в галузі, ДП "Антонов" також проводить переговори з європейськими країнами НАТО про спільний розвиток програми Ан-178.

ДП "Антонов" - провідний український розробник і виробник авіатехніки, визнаний світовий лідер у ніші транспортних літаків найширшого призначення. За рішенням уряду з 2015 року ДП "Антонов" входить до держконцерну "Укроборонпром".

Farnborough - одна з найбільших і найпрестижніших світових спеціалізованих виставок продукції вітчизняних підприємств авіакосмічного комплексу цивільного і військового призначення. За даними організаторів, в роботі Farnborough-2018, що триває 16-22 липня в передмісті Лондона, беруть участь понад 1500 експонентів з 52 країн.

Україна представляє на авіасалоні новий транспортний Ан-178 вантажопідйомністю 18 тонн, який бере участь у демонстраційних польотах на виставці.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Розвиток ринку біометану допоможе аграріям диверсифікувати бізнес - Мінагрополітики

Moneyveo планує збільшити частку на ринку споживчого кредитування до 14,5-16,5% у 2024 р.

Фінкомпанії з обмеженням ставки за мікрокредитами 1% на добу будуть обережнішими у виборі клієнтів - думка

"Метінвест" у I кв. наростив сплату податків до бюджету України на 70%, до 4,2 млрд грн - СЕО

ПриватБанк перерахував до бюджету майже 50 млрд грн податку на прибуток і дивідендів за 2023 рік

Україна в суботу передавала надлишки е/е Польщі обсягом 1600 МВт-год і обмежувала ВДЕ - Міненерго

Сума завданих збитків унаслідок ворожих обстрілів Курахівської ТЕС становить майже 1 млрд грн - ОВА

Дніпропетровська область отримає понад 3,2 млрд грн у рамках економічної платформи "Зроблено в Україні"

Ракетний удар РФ зруйнував ємності з агропродукцією в порту Південний

Кількість офіційно безробітних українців у березні зросла на 8%

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА