13:20 18.07.2018

Кабмін затвердив заходи щодо підвищення якості послуг мобільного зв'язку

2 хв читати
Кабмін затвердив заходи щодо підвищення якості послуг мобільного зв'язку

Кабінет Міністрів України затвердив план заходів щодо підвищення якості послуг мобільного зв'язку, зокрема передбачає затвердження оновленого списку показників якості, а також включення Нацкомісії, що здійснює держрегулювання в сфері зв'язку та інформатизації, до переліку органів нагляду, які мають право проводити перевірки в 2018 році.

Відповідне рішення Кабінет Міністрів ухвалив на засіданні в середу.

Зокрема, в третьому кварталі поточного року заплановано затвердити оновлені показники якості мобільного зв'язку (голосовий, СМС і доступу до інтернету), що передбачають такі, як: "середня швидкість передання/прийому даних", "час затримки між пакетами відправки і прийому", "втрата пакетів" без встановлення їхніх граничних нормованих рівнів, а також "час відповіді оператора інформаційно-довідкової служби".

Водночас, заплановано врахувати неможливість відновлення надання телекомуслуг в одноденний термін у разі надзвичайних ситуацій, аварій, крадіжок або пошкодження ліній і станційних споруд, у разі, якщо це зафіксовано правоохоронними органами в установленому порядку.

Крім того, з третього кварталу НКРЗІ до переліку органів, на які не поширюється дія закону "Про тимчасові особливості здійснення заходів державного нагляду (контролю) у сфері держдіяльності" від 18 грудня 2017 року щодо здійснення позапланових заходів державного нагляду.

У четвертому кварталі заплановано встановити можливість маршрутизації трафіку голосової телефонії до кінцевого обладнання абонентів місцевих мереж фіксованого зв'язку з використанням мереж мобільного зв'язку; надати операторам у разі крадіжки або пошкодження кабельних мереж зв'язку можливість надавати загальнодоступні телекомунікаційні послуги із використанням стаціонарного кінцевого обладнання з вбудованим радіомодулем.

Крім того, передбачається забезпечити спільне використання інфраструктури мережі фіксованого та мобільного зв'язку для поліпшення доступності телекомунікаційних послуг в сільській місцевості.

Також постанова зобов'язує Держспецзв'язку супроводжувати ухвалення законопроектів: "Про електронні комунікації" (№5349-1), "Про внесення змін до закону України "Про радіочастотний ресурс України" (№7181), а також законопроекту, що забезпечує посилення відповідальності за крадіжку телекомобладнання (№ 6454).

Під час обговорення тексту розпорядження Кабміну, глава парламентського комітету з питань інформатизації та зв'язку Олександр Данченко наголосив на необхідності посилити норми якості надання 2G зв'язку, посилаючись на те, що на більшості доріг України цей стандарт зв'язку практично не функціонує, що ставить під загрозу життя громадян, у зв'язку з відсутністю можливості викликати швидку допомогу та інші служби порятунку.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА