13:44 18.07.2018

Кабмін виділив 253 млн грн на будівництво злітно-посадкової смуги в аеропорту "Одеса"

2 хв читати
Кабмін виділив 253 млн грн на будівництво злітно-посадкової смуги в аеропорту "Одеса"

Кабінет Міністрів України на засіданні в середу прийняв рішення направити 253 млн грн на будівництво злітно-посадкової смуги (ЗПС) у міжнародному аеропорту "Одеса", повідомляється на сайті Міністерства інфраструктури з посиланням на його главу Володимира Омеляна.

"МІУ ініціювало виділення додаткових коштів на роботи в аеропорту Одеси. У травні цього року я інспектував перебіг будівництва ЗПС, у 2019 році оновлений аеропорт, я впевнений, дозволить перетворити Одесу на південний хаб. Вже третій рік поспіль динаміка зростання авіаперевезень майже на 30% на рік вимагає модернізації аеропортів, і ми над цим працюємо ", - цитують в Мінінфраструктури В.Омеляна.

У міністерстві зазначають, що будівництво нової ЗПС надасть можливість приймати більш важкі типи повітряних суден, зокрема й Boeing 767, що сприятиме збільшенню пасажиропотоку вдвічі. Тримальна спроможність нової смуги буде майже вдвічі більшою від наявної (класифікаційна кількість здатності покриття (PCN) нової смуги - 64 проти 35 у вже наявної).

У рамках проекту заплановано також встановити світлосигнальне, радіонавігаційне та метеорологічне обладнання для сертифікованого заходу на посадку по категорії III-а (ІКАО) (наявна смуга сертифікована за категорії I (ІКАО).

Як повідомлялося, раніше Мінінфраструктури прогнозувало завершення реконструкції ЗПС міжнародного аеропорту "Одеса" в 2019 році.

У квітні 2018 року прес-служба Спеціалізований антикорупційної прокуратури повідомила, що Солом'янський районний суд Києва передав нерухоме майно міжнародного аеропорту "Одеса" і 75% акцій компанії, яка ним володіє ТОВ "Міжнародний аеропорт Одеса", в управління Національному агентству України з питань виявлення, розшуку та управління активами (АРМА).

Зазначені дії були здійснені в рамках розслідування у кримінальному провадженні за фактом зловживання службовим становищем посадовими особами Одеської міської ради та ТОВ "Одеса аеропорт Девелопмент" (ч.3 ст.28, ч.2 ст.364 Кримінального кодексу України).

За інформацією САП, в управління АРМА передано будівлю аеропорту (зокрема два термінали) загальною площею понад 65 тис. кв. м. орієнтовною вартістю близько 2 млрд грн.

У САП нагадали, що в 2011 році, всупереч вимогам законодавства відбулося відчуження комунального майна міжнародного аеропорту "Одеса" на користь суб'єктів господарювання. Відчуження відбулося в результаті створення Одеською міською радою та ТОВ "Одеса аеропорт Девелопмент", бенефіціарними власниками якого на той момент були відомі місцеві одеські підприємці Борис Кауфман і Олександр Грановський, ТОВ "Міжнародний аеропорт Одеса", до статутного капіталу якого було передано майно КП "Міжнародний аеропорт Одеса".

У створеному ТОВ "Міжнародний аеропорт Одеса" місцева громада отримала частку в розмірі 25% акцій, решта 75% відійшла приватним власникам.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Ціна на газ для українських домогосподарств залишиться незмінною ще на один рік - "Нафтогаз"

Україна не планує виставляти газотранспортні потужності на аукціон після завершення транзитного договору з РФ

"Метінвест" з 1 травня підвищить зарплату працівникам виробничих та ремонтних підприємств в Україні

Європейські компанії не зможуть надавати профпослуги своїм "дочкам" у РФ із червня

NovaPay сформувала мережу з 2,8 тис POS-терміналів по Україні

США в рамках тиску на РФ готують санкції проти деяких китайських банків - ЗМІ

"Укрнафта" збільшила запаси на 3 млн тонн нафти та 0,6 млрд куб. м газу

ВР розгляне питання звільнення семи членів Рахункової палати - Железняк

Розвиток ринку біометану допоможе аграріям диверсифікувати бізнес - Мінагрополітики

Moneyveo планує збільшити частку на ринку споживчого кредитування до 14,5-16,5% у 2024 р.

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА