16:28 18.07.2018

Стягнення з "Газпрому" $2,6 млрд на користь "Нафтогазу" та перехід на європейські правила по-справжньому відновлять баланс у відносинах

2 хв читати
Стягнення з "Газпрому" $2,6 млрд на користь "Нафтогазу" та перехід на європейські правила по-справжньому відновлять баланс у відносинах

Стягнення з російського "Газпрому" $2,6 млрд на користь НАК "Нафтогаз України" згідно з рішеннями Стокгольмського арбітражу й перехід на європейські правила по-справжньому відновлять баланс у відносинах компаній, вважає головний комерційний директор "Нафтогазу" Юрій Вітренко.

"Ми наполягатимемо на застосуванні європейських правил, які є справедливим балансом у відносинах. Також ми продовжуватимемо примусове стягнення вже $2,62 млрд за рішенням попереднього арбітражу. І починаємо новий арбітражний процес із вимогою компенсації від заниженого тарифу у 2018-2019 роках на $11,6 млрд. Відновлюємо справжній баланс у відносинах із "Газпромом!", - написав він у Facebook.

Ю.Вітренко додав, що російське керівництво бачить "баланс" у "колоніальному" навішуванні на Україну необґрунтованих збитків - але на такий варіант "Нафтогаз" не погодиться.

Головний комерційний директор "Нафтогазу" представив графіки, що свідчать про те, що до подання НАК позову до Стокгольмського арбітражу "Газпром" отримував від української компанії значно більше, ніж платив їй, але з 2014 року ситуація кардинально змінилася.

"Тут доступно пояснюється, що саме мав на увазі Путін, коли говорив у Гельсінкі про його бачення "врегулювання спору", або що має на увазі "Газпром", коли говорить про "відновлення балансу", й чому це неприйнятно для України", - прокоментував графік голова "Нафтогазу" Андрій Коболєв.

Раніше в прес-службі "Нафтогазу" нагадали, що рішення арбітражів залишаються в силі - на заборгованість "Газпрому" щодня нараховується близько $0,5 млн, а головний аргумент росіян про "лінгвістичну експертизу" суд відхилив.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Власники євробондів України створили спецкомітет для переговорів щодо боргу

"Інтергал-Буд" бере на себе воєнні ризики і гарантує добудову

Україна відчуває стратегічну потребу вирощувати бавовну - Мінагрополітики

Українські сировари програють внутрішній ринок імпортній продукції і не можуть наростити експорт - аналітики

Приєднання України до ЄС спричинить реформування Єдиної сільгоспполітики - аграрний міністр Польщі

Через негоду знеструмлена шахта на Донеччині та відключали 145 тис. споживачів у Дніпропетровській області - Міненерго

Уряд схвалив концепцію держпрограми про використання ШІ в пріоритетних галузях економіки

Єврокомісія схвалила запропонований Києвом план, необхідний для початку фінансування ЄС чотирирічного Ukraine Facility у розмірі EURO50 млрд

Кабмін продовжив спецзобов'язання на ринку газу до 31 серпня 2024 р.

Польська інспекція забракувала 7,13 тонни українського морозива

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА