17:45 18.07.2018

Кабмін затвердив порядок визначення додаткових умов для "малої" приватизації

2 хв читати
Кабмін затвердив порядок визначення додаткових умов для "малої" приватизації

Кабінет Міністрів затвердив порядок визначення додаткових умов продажу об'єктів "малої" приватизації, дозволивши застосовувати такі умови лише для продажу контрольного пакета акцій (понад 50%), свідчить пояснювальна записка до проекту постанови, яку має у своєму розпорядженні агентство "Інтерфакс-Україна".

Відповідне рішення уряд ухвалив на засіданні в середу.

Згідно з порядком уточнюється, що для продажу об'єктів "малої" приватизації зі стартовою ціною нижче 50 млн грн додаткові умови не застосовуються, якщо це не передбачено законом про приватизацію, йдеться в пояснювальній записці.

Згідно з проектом постанови, який також перебуває в розпорядженні агентства, серед додаткових умов, зокрема, можуть бути виставлені вимоги зберегти профіль діяльності підприємства, визначити інвестиції в будівництво або капітальний ремонт, погасити борги із зарплати, забезпечити гарантії співробітників, згідно з трудовим законодавством.

"На сьогодні ситуація з "малою" приватизацією дуже проста: Фонд державного майна має укласти з авторизованими майданчиками контракт і розпочати вводити активи в систему. Коли він це зробить, я не можу відповісти, тому що ФДМ знаходить багато причин, чому це зробити неможливо . Але сподіваюся, що вдасться їх переконати", - прокоментував агентству перший заступник міністра економічного розвитку і торгівлі Максим Нефьодов.

Як повідомлялося, глава ФДМ Віталій Трубаров заявив про ризик зриву "малої" приватизації на початку липня, посилаючись, зокрема, на відсутність порядку визначення додаткових умов продажу, за який відповідає Мінекономрозвитку. За його словами, понад 60% держпідприємств - зі списку "малої" приватизації. Однак М.Нефьодов, у свою чергу, зазначав, що може йтися лише про поодинокі випадки.

Затверджені Кабміном правила продажу невеликих державних підприємств і компаній зі значною часткою державного капіталу вступили в силу 5 липня. Таким чином, повністю сформована нормативна база для старту програми "малої" приватизації. Водночас "Прозорро Продажі" авторизували перші 10 майданчиків для продажу таких об'єктів.

"Мала" приватизація передбачає продаж об'єктів державної або комунальної власності, вартість яких не перевищує 250 млн грн. ФДМ визначив до "малої" приватизації понад 600 об'єктів.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

НКЦПФР попередила ринок про ризик втрати ліцензій біржами ПФТС і УБ і запропонувала розглянути опцію створення нової біржі

НБУ відмовився в базовому сценарії від допущень щодо тривалості війни та повернув альтернативний сценарій

Майже три чверті роботодавців відчувають дефіцит кадрів і мають намір підвищити зарплату у 2024 р. - опитування ЄБА

Заступниця голови ОП Мудра: Конфісковані активи РФ необхідно спрямувати на відновлення і захист енергетики

Порт "Чорноморськ" відновив відвантаження агропродукції на експорт

"Київтеплоенерго" у 2024 р. планує замінити 55 км аварійних теплових мереж - заступник голови КМДА

НБУ анонсував низку кроків валютної лібералізації найближчими тижнями

У призначенні пенсії українцям, які працювали за кордоном, зараховуватимуть отриманий там страховий стаж - Мінсоцполітики

НБУ поліпшив прогноз інфляції на 2024 р. з 8,6% до 8,2% і несуттєво погіршив його на 2025 р.

НБУ знизив облікову ставку трохи більше за очікування - до 13,5% і її оцінку на кінець року - до 13%

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА