13:50 19.07.2018

CEO Beeline Казахстан Комаров тимчасово очолить "Київстар" замість Чернишова

3 хв читати
CEO Beeline Казахстан Комаров тимчасово очолить "Київстар" замість Чернишова

 Олександр Комаров, виконавчий директор Beeline Казахстан, на додаток до своїх поточних обов'язків тимчасово виконуватиме обов'язки виконавчого директора найбільшого українського оператора мобільного зв'язку "Київстар", йдеться в четвер у повідомленні групи VEON (раніше - VimpelCom Ltd.) до якої входять ці компанії.

"Петро Чернишов, який раніше очолював бізнес-одиницю "Євразія" та обіймав посаду президента "Київстар" в Україні, вирішив полишити групу", - наголошується в документі.

Згідно з ним, ці зміни разом з цілою низкою інших кадрових призначень здійснено в рамках подальшого спрощення операційної моделі групи.

"Група провела масштабний перегляд принципів управління та створення ефективної структури штаб-квартири з метою підтримки операційних компаній на ринках, що розвиваються", - йдеться в релізі.

У ньому вказується, що для посилення фокуса VEON на ринках, що розвиваються було прийнято рішення про створення спрощеної горизонтальної структури, в якій всі операційні компанії VEON будуть в підпорядкуванні Головного операційного директора групи. На цю посаду призначено Шелль Мортена Йонсена, який з березня 2018 року обіймав її тимчасово, а прийшов до VEON у 2016 році з посади керівника Telenor Europe і відповідав за розвиток бізнес одиниці "основних ринків" групи.

Аамір Хафіз Ібрагім, який раніше очолював бізнес одиницю "ринки, що розвиваються", залишиться на посаді головного виконавчого директора Jazz у Пакистані.

Окрім П.Чернишова, VEON покинуть головний директор групи з розвитку цифрових рішень і комерції Крістофер Шлаффер, заміну якому шукають, і керівник групи з корпоративних питань і зв'язків з громадськістю Марк МакГанн, позицію якого буде скорочено на рівні групи, а команди будуть інтегровані в різні відповідні функції.

"Ми створюємо нову, більш просту структуру, яка допоможе нашим операційним компаніям надавати кращі послуги клієнтам і реалізувати ще більшу цінність для акціонерів", - наводиться коментар виконавчого голови VEON Урсули Бернс.

О.Комаров, 1972 р.н., закінчив Київський політехнічний інститут, починав кар'єру в 1994 році в київському Науково-дослідному центрі військового інституту управління та зв'язку, з 1997 до 2002 року працював у компанії Globalstar у сфері маркетингу і продажу. У 2002 році був запрошений на посаду директора з розвитку бізнесу в Adell Saatchi & Saatchi (Відео Інтернешнл Київ), у 2004 році став генеральним директором цього рекламного агентства, а пізніше очолив групу "Відео Інтернешнл" в Україні. Протягом 2007-2013 років був генеральним директором компанії GroupM в Україні. У липні 2013 року отримав запрошення з Казахстану від компанії Beeline і був призначений головним комерційним директором, а з січня 2016 очолив компанію.

"Київстар" - найбільший український оператор мобільного зв'язку. Його виторг за 2017 рік збільшився на 10,6% порівняно з 2016 роком - до 16,54 млрд грн, EBITDA - на 18,1%, до 9,221 млрд грн.

Згідно з останніми даними компаній, абонентська база "Київстару" становить близько 26,5 млн, "Vodafone-Україна" - близько 20,8 млн, lifecell - 11,1 млн, з них активних - 8 млн.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Ранній кінець опалювального сезону заощадить до 500 млн куб. м газу

Пропозиція про реструктуризацію євробондів України, ймовірно, міститиме норму про часткове списання боргу

Найбільший виробник соняшникової олії Молдови зупинив два заводи й вимагає відновлення імпорту українського соняшнику

Латвійська airBaltic через три-шість місяців після відновлення польотів може розмістити в Києві п’ять власних літаків

ВВП України зріс у 2023 році на 5,3% - Держстат

Торгівля має бути взаємовигідною для сільгоспвиробників у Польщі та Україні - заява Шмигаля і Туска

"Запоріжкокс" продовжує капремонт коксової батареї №2 з інвестиціями в 60 млн грн, вкладення в оновлення за 2 роки перевищують 276 млн грн - СЕО

Шмигаль за результатами українсько-польських урядових консультацій: Розуміємо, як будемо рухатися

Прямі збитки українських ритейлерів через війну сягають майже $2,5 млрд - дослідження

"Укрнафта" планує завершити ребрендинг АЗК Glusco у квітні

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА