14:15 19.07.2018

Трамп підтвердив загрозу введення нових мит для машин з ЄС, заходи готуються

2 хв читати
Трамп підтвердив загрозу введення нових мит для машин з ЄС, заходи готуються

Президент США Дональд Трамп підтвердив свою погрозу обкласти додатковими митами автомобілі, що експортуються з Євросоюзу, незважаючи на протести галузі, а також невдоволення Конгресу такими заявами Білого дому.

ЄС, тим часом, готує нові заходи, які може прийняти в тому випадку, якщо Д.Трамп не відмовиться від ідеї введення нових мит для автосектору.

Коаліція зарубіжних і американських автовиробників, а також автодилери і виробники автомобільних деталей у середу опублікували листа із проханням до Д.Трамп утриматися від введення нових тарифів, пише газета The Wall Street Journal.

Двопартійна група американських конгресменів, до якої увійшли 149 осіб, також закликала президента не вводити додаткові мита для машин, що постачаються до США.

На підтримку нового мита, однак, висловилися представники профспілок автомобільної галузі США.

Незважаючи на всі заклики, Д.Трамп під час засідання Кабінету Міністрів в середу заявив, що Євросоюз очікує "велика відплата", особливо відзначивши автомобільний сектор, якщо під час його майбутньої зустрічі з представниками ЄС не буде досягнуто згоди про справедливі умови торгівлі машинами.

У червні цього року Д.Трамп пообіцяв ввести нові мита за ставкою 20% на імпорт автомобілів з ЄС.

Питання тарифів для автомобільного сектора буде порушено на слуханнях в міністерстві торгівлі США в четвер, а також буде одним із пріоритетних під час візиту глави Єврокомісії Жан-Клода Юнкера до Білого дому, запланованого на 25 липня.

Згідно з даними американського Мінторгу, в 2017 році США імпортували легкові автомобілі на загальну суму $176 млрд, вантажівки - на $ 36 млрд і автокомпоненти на $ 147 млрд.

За даними джерел агентства Bloomberg, Євросоюз готує новий список товарів американського експорту, для яких можуть бути введені додаткові мита в тому випадку, якщо місія ЄС, котра направляється до Вашингтона наступного тижня, не зможе переконати Д. Трампа відмовитися від підвищення тарифів на постачання машин до США.

Джерело зазначило, що ЄС готує так звані балансувальні заходи і буде готовий прийняти їх у разі вступу в силу підвищених мит для європейських автомобілів в США.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

НБУ в четвер послабив гривню на 6 коп. - до нового мінімуму

"Укрнафта" зменшить споживання електроенергії на своїх АЗК

Повноцінне відновлення експорту через морські порти для українського агросектору безальтернативне - УЗА

Україна до кінця травня експортує всі залишки зерна, що призведе до підвищення цін у країні та світі, - УЗА

"Укренерго" може застосовувати графіки обмеження промспоживачів в умовах дефіциту в період весняно-літньої ремонтної кампанії - CEO

У четвер буде застосовано графіки обмеження для промспоживачів із 18:00 до 22:00 - "Укренерго"

Україна розраховує на розблокування допомоги США на 2024 рік - Шмигаль

ЄС виділить Україні ще EUR1,5 млрд перехідного фінансування Ukraine Facility наступного тижня

Ferrexpo завершило 2023 рік із чистим збитком $84,8 млн

Україна експортувала українським морським коридором 40 млн т вантажів, скоротивши їх обробку в Дунайських портах на 16% у 1 кв.

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА