14:58 19.07.2018

Гройсман: Якщо у правоохоронців є запитання до Продана, нехай вони із ними звернуться

2 хв читати
Гройсман: Якщо у правоохоронців є запитання до Продана, нехай вони із ними звернуться

 Прем'єр-міністр України Володимир Гройсман заявив, що в.о. голови Державної фіскальної служби Мирослав Продан має надати аргументовану відповідь на всі запитання правоохоронців, якщо вони у них є, але потрібно "відійти від гучних заяв і гучних звинувачень" і оцінювати ситуацію за результатами розслідування.

"Якщо у когось із правоохоронців є до нього (М.Продана - ІФ) питання, нехай вони поставлять ці питання, і я думаю, що він має дати на них дати аргументовану відповідь, і тільки тоді поставити крапку", - сказав прем'єр журналістам під час робочої поїздки до Київської області у четвер.

На думку прем'єра, Україна має "відійти від гучних заяв і гучних звинувачень".

В.Гройсман додав, що оцінювати ситуацію необхідно буде за результатами розслідування і в черговий раз наголосив, що задоволений роботою М.Продана.

Як повідомлялося, 9 липня 2018 року були проведені обшуки в квартирі начальника Головного управління ДФС України у Вінницькій області Руслана Осмоловського, тоді правоохоронці вилучили дві банківські картки і мобільний телефон. Того ж дня відбулися обшуки у двох водіїв в.о. глави ДФС М.Продана.

Генпрокуратура також заявила, що в 2014 році на території Вінниці було створено "стійке ієрархічне об'єднання - злочинна організація, до складу якої, за інформацією слідства, увійшли посадові особи органів ДФС". "Зокрема, в 2015-2016 роках члени цієї злочинної організації забезпечили призначення на найбільш важливі посади в органах ДФС України своїх представників, організувавши таким чином систему управління, в якій учасники злочинної організації вплинули на прийняття всіх важливих рішень щодо діяльності зазначених органів", - стверджує Генпрокуратура.

16 липня генеральна прокурор України Юрій Луценко заявив, що в діях в.о. голови Державної фіскальної служби України М.Продана були грубі порушення на посаді в.о. глави ДФС. За його словами, розслідування проводиться з початку лютого цього року, тому "не має жодного відношення до дебатів, хто повинен контролювати митницю".

Сам М.Продан увечері 18 липня заявив, що готовий відповісти на запитання правоохоронців, якщо вони у них є.

Уряд України призначив М.Продана в.о. глави ДФС на початку липня 2016 року. До цього він з березня 2016 року обіймав посаду заступника начальника Центрального офісу з обслуговування великих платників податків, а з вересня 2014 року очолював Головне управління ДФС у Вінницькій області.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Розвиток ринку біометану допоможе аграріям диверсифікувати бізнес - Мінагрополітики

Moneyveo планує збільшити частку на ринку споживчого кредитування до 14,5-16,5% у 2024 р.

Фінкомпанії з обмеженням ставки за мікрокредитами 1% на добу будуть обережнішими у виборі клієнтів - думка

"Метінвест" у I кв. наростив сплату податків до бюджету України на 70%, до 4,2 млрд грн - СЕО

ПриватБанк перерахував до бюджету майже 50 млрд грн податку на прибуток і дивідендів за 2023 рік

Україна в суботу передавала надлишки е/е Польщі обсягом 1600 МВт-год і обмежувала ВДЕ - Міненерго

Сума завданих збитків унаслідок ворожих обстрілів Курахівської ТЕС становить майже 1 млрд грн - ОВА

Дніпропетровська область отримає понад 3,2 млрд грн у рамках економічної платформи "Зроблено в Україні"

Ракетний удар РФ зруйнував ємності з агропродукцією в порту Південний

Кількість офіційно безробітних українців у березні зросла на 8%

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА