16:05 19.07.2018

Госпсуд Києва відмовив визнати "Київтеплоенерго" правонаступником боргових зобов'язань "Київенерго"

2 хв читати
Госпсуд Києва відмовив визнати "Київтеплоенерго" правонаступником боргових зобов'язань "Київенерго"

Господарський суд Київ відмовив у клопотанні визнати КП "Київтеплоенерго" правонаступником частини боргових зобов'язань за угодою на постачання природного газу між НАК "Нафтогаз України" і ПАТ "Київенерго".

"Таким чином, суд виніс ухвалу, за якою ані "Київтеплоенерго", ані громада міста не мають відповідати за борги "Київенерго" перед "Нафтогазом", - йдеться в повідомленні Київської міської державної адміністрації в четвер.

Крім того, суд вирішив звернутися до Верховного Суду України для опрацювання подання до Конституційного Суду України щодо вирішення питання конституційності ч.3 ст.22 закону "Про теплопостачання", на якій наполягає НАК.

"Вимоги "Нафтогазу" суперечать як Конституції України, так і нормам міжнародного права. Вимоги НАК є несправедливими щодо громади Києва, адже коштами жителів столиці примушують погасити борги, зокрема штрафи та пеню, що нараховані іншій структурі і не мають джерела погашення", - зазначив заступник голови КМДА Петро Пантелеєв.

За його словами, місто подало до суду позов на "Нафтогаз" із вимогою визнати укладеними угоди на постачання природного газу для відновлення послуг із постачання гарячої води.

"Наша вимога незмінна: повернути газ на об'єкти теплогенерації, дозволивши відновити постачання гарячої води людям. Крім того, йдеться про безпеку та стабільне теплопостачання багатомільйонного міста. Адже із 1 серпня ми повертаємо в управління ТЕЦ-5 і ТЕЦ-6, які виробляють не лише тепло, а й електроенергію, і відсутність газу може спричинити вимушені відключення електропостачання", - пояснив заступник голови КМДА.

Як повідомлялося, "Київтеплоенерго" в середині червня звернулося до Госпсуду Києва з проханням визнати підписаним договір із НАК "Нафтогаз України" на постачання газу. НАК подала зустрічний позов до КП у рамках спору між сторонами щодо правонаступності газових боргів та укладення договору на постачання газу

"Нафтогаз України" не підписує договору з "Київтеплоенерго" через відмову КМДА приймати на КП "Київтеплоенерго" борги, раніше сформовані "Київенерго" перед НАК. У "Нафтогазі" наголошують, що така позиція КМДА суперечить ст. 22 закону "Про теплопостачання".

Раніше столиця завершила перший етап прийому теплових мереж міста від "Київенерго" до "Київтеплоенерго". Столичні ТЕЦ-5 і ТЕЦ-6 мають перейти від "Київенерго" до "Київтеплоенерго" на другому етапі - до 1 серпня поточного року.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Україна експортувала українським морським коридором 40 млн т вантажів, скоротивши їх обробку в Дунайських портах на 16% у 1 кв.

Шмигаль обговорив з президентом Світового банку ситуацію в енергетичному секторі України

"Кернел" повідомив про значне погіршення діяльності через ракетні атаки РФ

Енергосистема України втратила 8 ГВт потужності через нещодавні російські обстріли - прем'єр

"Луцьк Фудз" у 2023р. наростив чистий прибуток на 8,5% до 46 млн грн

Асоціації виробників будматеріалів працюють над відповідністю своєї продукції для оборони стандартам НАТО - президент ВСВБ

Нафта знижується на даних про запаси у США, Brent біля $89,3 за барель

Занадто м'яка фіскальна політика США загрожує економіці країни та світу - МВФ

Збори акціонерів "Центренерго" планують ухвалити рішення про продаж їм е/е та закупівлю газу і вугілля протягом року

Мінагрополітики прогнозує у 2024р. скорочення виробництва зернових до 52,4 млн тонн, збереження врожаю олійних - 21,7 млн тонн

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА