16:31 19.07.2018

"Нафтогаз" спростовує заяву КМДА про відмову суду визнати "Київтеплоенерго" правонаступником боргових зобов'язань "Київенерго"

2 хв читати
"Нафтогаз" спростовує заяву КМДА про відмову суду визнати "Київтеплоенерго" правонаступником боргових зобов'язань "Київенерго"

НАК "Нафтогаз України" спростувала заяву Київської міської адміністрації (КМДА) про те, що Господарський суд Києва відмовив у клопотанні визнати КП "Київтеплоенерго" правонаступником частини боргових зобов'язань за угодою на постачання природного газу між НАК і ПАТ "Київенерго".

"Рішення щодо тої справи, в якій суд розглядає питання правонаступництва за боргами, очікується ближче до кінця місяця. Сьогодні розглядалося клопотання "Київенерго" про те, щоб стороною спору в одній із багатьох судових справ між нами і "Київенерго" стало нове комунальне підприємство "Київтеплоенерго". Це клопотання суд відхилив", - йдеться в повідомленні НАК.

У НАК зазначили, що сьогоднішнє рішення не наближає КМДА "до мети пробачити "Київенерго" 4 млрд грн боргу за рахунок "Нафтогазу".

"Київенерго" має достатньо дебіторської заборгованості від споживачів (у тому числі й КМДА), щоб закрити борг перед "Нафтогазом". Під час переходу котелень та іншого майна на "Київтеплоенерго" на нього за законом переходить і відповідальність за накопичені борги. Якщо нове підприємство не забере собі борги і права вимоги за ними, "Київенерго" зможе зібрати ці кошти зі споживачів, а з нами не розрахуватися", - наголошують у НАК.

У "Нафтогазі" також нагадали, що компанія не вимагає негайної оплати заборгованості, а лише її визнання, як вимагає закон, і готові обговорювати з "Київтеплоенерго" графік реструктуризації та списання нарахованих штрафних санкцій.

"Заява КМДА про звернення до Конституційного Суду зі спробою скасувати статтю 22 закону "Про теплопостачання" підтверджує, що наявність і зміст цієї статті київській владі відомі: договір на постачання пільгового газу ми можемо укласти з новим управителем майна лише в разі прийняття новим управителем заборгованості за поставлений раніше газ", - резюмували в НАК.

Як повідомлялося, "Київтеплоенерго" в середині червня звернулося до Господарського суду Києва з проханням визнати підписаним договір із НАК "Нафтогаз України" на постачання газу. НАК подала зустрічний позов до КП у рамках спору між сторонами щодо правонаступництва газових боргів та укладення договору на постачання газу.

"Нафтогаз України" не підписує договору з "Київтеплоенерго" через відмову КМДА приймати на КП "Київтеплоенерго" борги, раніше сформовані "Київенерго" перед НАК. У "Нафтогазі" наголошують, що така позиція КМДА суперечить ст. 22 закону "Про теплопостачання".

Раніше столиця завершила перший етап прийому теплових мереж міста від "Київенерго" до "Київтеплоенерго". Столичні ТЕЦ-5 і ТЕЦ-6 мають перейти від "Київенерго" до "Київтеплоенерго" на другому етапі - до 1 серпня поточного року.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

"Укрнафта" отримала 138 тонн добового дебіту нафти після інтенсифікації видобутку на одному з західних родовищ

Посівна-2024 випереджає на 8,3% минулорічну - посіяно 476,7 тис. га ярих

РФ останніми атаками вибила 10-12% наявної в березні потужності генерації е/е - директор ЦДЕ

Експорт українським морським коридором за 7 міс. сягнув 33,8 млн тонн - Кубраков

Українсько-польські переговори аграрних асоціацій - є розуміння щодо широкої низки продуктів, щодо зерна рішення немає

Пропозиція про реструктуризацію євробондів України, ймовірно, міститиме норму про часткове списання боргу

Найбільший виробник соняшникової олії Молдови зупинив два заводи й вимагає відновлення імпорту українського соняшнику

Латвійська airBaltic через три-шість місяців після відновлення польотів може розмістити в Києві п’ять власних літаків

ВВП України зріс у 2023 році на 5,3% - Держстат

Торгівля має бути взаємовигідною для сільгоспвиробників у Польщі та Україні - заява Шмигаля і Туска

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА