12:29 20.07.2018

Мирова угода з "Газпромом" за вже ухваленими в Стокгольмі рішеннями неможлива

1 хв читати
Мирова угода з "Газпромом" за вже ухваленими в Стокгольмі рішеннями неможлива

"Мирова угода" "Нафтогазу України" з "Газпромом" можлива лише за нещодавно поданими скаргами до Стокгольмського арбітражу і його умовою є позасудова сплата російським монополістом понад $12 млрд компенсації, заявив комерційний директор НАК "Нафтогаз України" Юрій Вітренко.

"Як ми сказали "Газпрому" на тристоронній зустрічі, мирова угода щодо вже прийнятих арбітражем рішень не є можливою", - написав він на своїй сторінці в Facebook в п'ятницю.

Ю.Вітренко зазначив, що, окрім арбітражних процесів, за якими остаточне рішення було прийнято, у НАК з "Газпромом" є нові арбітражні процеси: російська компанія вимагає розірвати або змінити поточні договори, а "Нафтогаз" - компенсувати збитки через невиконання "Газпромом" своїх зобов'язань за контрактом, зокрема і з урахуванням рішення арбітражу.

Комерційний директор НАК пояснив, що "Газпром" відмовляється постачати газ і переглядати транзитний тариф, а також порушує зобов'язання із підтримки певного тиск у газотранспортній системі на виході в Україні.

"Сума компенсації, яку ми вимагаємо від "Газпрому" за новими арбітражними процесами вже перевищує $12 млрд. Наші вимоги є обґрунтованими, ми впевнені в нашій юридичній позиції. Якщо Газпром хоче "мирову угоду" за цими новими арбітражним процесами, він може в позасудовому порядку сплатити нам цю компенсацію", - написав Ю.Вітренко.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА