17:14 20.07.2018

Польське держагентство ARP викупило у Тарути Gdansk Shipyard та GSG Towers

2 хв читати
Польське держагентство ARP викупило у Тарути Gdansk Shipyard та GSG Towers

Польське агентство розвитку промисловості (ARP S.A.) викупило у Gdansk Shipyard Group Sp. z o.o., контрольованої українським народним депутатом Сергієм Тарутою, 81,05% акцій суднобудівного заводу Gdansk Shipyard S.A. та 50% виробника веж для вітроелектростанцій GSG Towers Sp. z o.o.

Як зазначено в повідомленні агентства в п'ятницю, з урахуванням 18,95% Gdansk Shipyard і 50% GSG Towers, що раніше належали йому, ARP отримало повний контроль над двома підприємствами.

"Після року складних переговорів нам вдалося отримати прийнятні умови, що відображають вартість обох компаній", - наведено в релізі коментар в. о. президента ARP Анджея Кенсбока (Andrzej Kensbok).

За його словами, в найближчих планах - оперативні заходи щодо реалізації бізнес-плану відновлення потенціалу та конкурентоспроможності об'єктів, з використанням поточної сприятливої кон'юнктури в суднобудуванні та вітроенергетиці, особливо в морському секторі.

У повідомленні зазначено, що український інвестор, відповідно до підписаної наприкінці березня 2018 року угоди, вже надав оперативний контроль польському акціонеру.

ARP розраховує, що операція відкриє доступ підприємств, на яких сумарно зайнято 860 людей, до ринкового фінансування, необхідного для проведення поточних операцій, і дасть змогу збільшити обсяги продажу, збалансувати доходи і витрати.

Як повідомлялося, попередню угоду про операцію (так званий term sheet) було підписано 28 березня 2018 року. Про досягнення угоди щодо ключових її параметрів ARP повідомила на початку липня. Водночас інші деталі угоди не розголошуються.

Як повідомлялося, ISD Polska придбала 76% акцій Гданської судноверфі в 2007 році. Пізніше суднобудівний бізнес було виведено зі складу корпорації ІСД, і контроль над ним зосередив С.Тарута.

Український інвестор та ARP багато років провадили спір про необхідність і способи докапіталізації Гданської судноверфі, що опинилася в складній фінансовій ситуації, а також про виконання плану її реструктуризації. Держагентство зазначало, що невиконання плану реструктуризації може призвести до рішення Єврокомісії щодо повернення цих коштів, загальна сума яких із 2004 року по 2013 рік сягнула PLN550 млн ($162,7 млн грн за тодішнім курсом).

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Зростання реального ВВП України в березні-2024 залишилося близьким до 5%

НБУ в четвер послабив гривню на 6 коп. - до нового мінімуму

ЄС розробить додаткові тарифи на російські та білоруські агропромислові товари

"Укрнафта" зменшить споживання електроенергії на своїх АЗК

Повноцінне відновлення експорту через морські порти для українського агросектору безальтернативне - УЗА

Україна до кінця травня експортує всі залишки зерна, що призведе до підвищення цін у країні та світі, - УЗА

"Укренерго" може застосовувати графіки обмеження промспоживачів в умовах дефіциту в період весняно-літньої ремонтної кампанії - CEO

У четвер буде застосовано графіки обмеження для промспоживачів із 18:00 до 22:00 - "Укренерго"

Україна розраховує на розблокування допомоги США на 2024 рік - Шмигаль

ЄС виділить Україні ще EUR1,5 млрд перехідного фінансування Ukraine Facility наступного тижня

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА