18:57 20.07.2018

Мінінфраструктури спільно з Мінекономіки та МВС ініціює запровадження контролю швидкості на автодорогах

2 хв читати

Міністерство інфраструктури спільно з Міністерством економічного розвитку і торгівлі (МЕРТ) і Міністерством внутрішніх справ винесуть на розгляд Кабінету Міністрів проект постанови про запровадження контролю швидкості на українських автодорогах, повідомляється на сайті Мінінфраструктури.

"Терпець урвався, і наша відповідь порушникам ПДР та правил безпеки буде жорстка. Вже на наступне засідання Кабінету Міністрів буде винесено на затвердження підготовлений Міністерством інфраструктури, Міністерством економрозвитку, Міністерством внутрішніх справ проект постанови про запровадження контролю швидкості на українських автодорогах", - наведено в повідомленні прес-служби міністерства слова заступника міністра інфраструктури Юрія Лавренюка.

Він наголосив, що недотримання правил дорожнього руху, швидкісного режиму та правил безпеки призводить до численних людських жертв на українських дорогах.

У процесі обговорення ДТП, що сталися в п'ятницю, 20 липня, Ю.Лавренюк зазначив, що аварії в Миколаївській та Житомирській областях сталися за участю переобладнаних маршрутних автобусів, а також великогабаритного транспорту.

Серед головних причин ДТП розглядаються недотримання правил дорожнього руху, зокрема перевищення швидкості.

Як повідомлялося, Національна поліція спільно з Державною службою з безпеки на транспорті перевірять автоперевізників на всіх автостанціях і місцях висадки/посадки пасажирів на наявність ліцензій і технічну справність автомобілів.

Перший заступник міністра внутрішніх справ Сергій Яровий доручив Нацполіції посилити безпеку на автодорогах в курортний сезон.

Урядова комісія здійснить розслідування ДТП за участю автобусів у Миколаївській і Житомирській областях.

Як раніше повідомив відділ комунікації Нацполіції в Миколаївській області, неподалік смт Криве Озеро (Миколаївська обл.) на трасі Київ-Одеса близько 5-ї ранку п'ятниці сталася ДТП, унаслідок якої загинули 5 осіб, 12 госпіталізували.

У Житомирській області на 127 км автодороги Київ-Чоп цього самого дня сталося зіткнення маршрутного автобуса та великогабаритної вантажівки, внаслідок чого загинули 11 осіб, 10 госпіталізовані з різними травмами.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА