08:37 22.07.2018

Глава Мінфіну Франції визнав початок торгової війни з США

2 хв читати
Глава Мінфіну Франції визнав початок торгової війни з США

Торгова війна з США вже почалася, заявив глава Мінфіну Франції Брюно Ле Мер, передає Reuters. Міністр попередив, що подібний конфлікт створює загрозу для світового економічного зростання.

"Усі в "групі двадцяти" розуміють, що торгова війна - реальність, і тут є ризик для світового зростання", - наводить його слова агентство.

Ле Мер закликав Вашингтон до скасування тарифних бар'єрів і звернувся до американської влади з проханням "повернутися до здорового глузду і поваги як глобальних правил (торгівлі), так і їх союзників".

Особливо міністр підкреслив, що європейські компанії поставлені в невигідне становище порівняно з їхніми американськими конкурентами через різний підход до оподаткування. "Не можна миритися з тим, що наші малі і середні підприємства мають платити вищі податки, ніж Google, Amazone, Facebook. Йдеться про справедливість", - заявив Ле Мер.

Міністр зазначив, що Париж солідарний з Берліном з питання переговорів з США. "Перший крок" на шляху взаємних поступок має зробити саме Вашингтон, скасувавши тарифні обмеження, сказав він.

З 1 червня США ввели мита на алюміній і сталь з Канади, Мексики і країн Євросоюзу. Відповідні заходи ЄС почали дію з 1 липня. Зокрема, під тариф в 25% потрапили американські продукти харчування, тютюнові вироби, віскі, одяг і інша продукція. Низка товарів обкладається митом в 10% від вартості, а мита на деякі види продукції досягають 50%.

У розв'язанні торгової війни влада США також обвинувачує Китай. Пекін і Вашингтон вже обмінялися взаємними заходами, які передбачають збільшення ввізних мит. 20 липня Трамп заявив, що в разі потреби США обкладуть митом весь імпорт з Китаю на суму $ 500 млрд.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Майже три чверті роботодавців відчувають дефіцит кадрів і мають намір підвищити зарплату у 2024 р. - опитування ЄБА

Заступниця голови ОП Мудра: Конфісковані активи РФ необхідно спрямувати на відновлення і захист енергетики

Порт "Чорноморськ" відновив відвантаження агропродукції на експорт

"Київтеплоенерго" у 2024 р. планує замінити 55 км аварійних теплових мереж - заступник голови КМДА

НБУ анонсував низку кроків валютної лібералізації найближчими тижнями

У призначенні пенсії українцям, які працювали за кордоном, зараховуватимуть отриманий там страховий стаж - Мінсоцполітики

НБУ поліпшив прогноз інфляції на 2024 р. з 8,6% до 8,2% і несуттєво погіршив його на 2025 р.

НБУ знизив облікову ставку трохи більше за очікування - до 13,5% і її оцінку на кінець року - до 13%

EVA відкрила в першому кварталі 16 нових магазинів

"Миколаївобленерго" у 2024 р. має намір оновити парк пошкодженої з початку війни автотехніки

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА