11:51 25.07.2018

"Укрзалізниця" має намір додатково залучити 1,8 млрд грн за рахунок зближення класів тарифів на вантажоперевезення

2 хв читати
"Укрзалізниця" має намір додатково залучити 1,8 млрд грн за рахунок зближення класів тарифів на вантажоперевезення

ПАТ "Укрзалізниця" має намір додатково залучити більше ніж 1,8 млрд грн за рахунок удосконалення вантажних тарифів - зокрема за рахунок зближення класів таких тарифів, йдеться в повідомленні на сайті компанії.

Також "Укрзалізниця" виступає за вдосконалення тарифної політики у вантажних перевезеннях.

"Зокрема, зміна тарифів на перевезення вантажів залізничним транспортом протягом найближчих років має бути прив'язана до макроекономічних показників - індексу цін товаровиробників на товари та послуги. Вартість перевезень вантажу має залежати не від виду вантажу, а собівартості", - зазначають у компанії.

"Укрзалізниця" представила на погодження до Міністерства інфраструктури проект наказу щодо уніфікації тарифів, зокрема зближення класів тарифів із метою усунення преференції для окремих груп вантажовідправників.

За даними в. о. голови правління ПАТ Євгена Кравцова, завдяки зближенню класів тарифів галузь додатково зможе залучити понад 1,8 млрд грн, з яких майже 971 млн грн, або 52,9% суми, піде на виготовлення та модернізацію вантажних вагонів.

Також 617 млн грн (33,6%) "Укрзалізниця" планує спрямувати на реконструкцію та ремонт колії, електричних мереж тощо, решту 248 млн грн (13,5%) - на модернізацію тягового рухомого складу.

У повідомленні також зазначено, що всі кошти, що надійшли в першому півріччі 2018 року від індексації вантажних тарифів на окремий рахунок, використовуються виключно на інвестиції.

Так, понад 3,46 млрд грн отриманих коштів було спрямовано на будівництво, модернізацію та ремонт вантажних вагонів, капітальний ремонт локомотивів і модернізацію колії.

Найбільше кошів з інвестиційного рахунку - понад 1,44 млрд грн - було інвестовано в матеріали на будівництво, модернізацію та ремонт вантажних вагонів, майже 1 млрд грн - на капітальний ремонт і модернізацію локомотивів, більше ніж 656 млн грн - на модернізацію колії, 390 млн - на нові вантажні вагони.

Як повідомлялося, Кабінет Міністрів України, затвердивши 14 лютого фінансовий план ПАТ "Укрзалізниця", погодив підвищення тарифів на пасажирські перевезення в 2018 двічі на 12% - з 1 квітня і з 1 жовтня. "Укрзалізниця" ж зазначала, що в результаті, в середньому за рік, підвищення фактично становитиме 8%.

Щодо вантажних тарифів фінплан передбачає надходження від дерегуляції вагонної складової. Крім того, "Укрзалізниця" ініціювала відмову від позакласних вантажів і планує здійснювати зближення класів швидкими темпами.

Фінплан "Укрзалізниці" передбачає дохід 92,2 млрд грн і чистий прибуток 0,7 млрд грн.

"Укрзалізниця " є основним перевізником вантажів і пасажирів, що перевозить 82,4% від загального вантажопотоку та 33,4% пасажиропотоку в країні.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Майже три чверті роботодавців відчувають дефіцит кадрів і мають намір підвищити зарплату у 2024 р. - опитування ЄБА

Заступниця голови ОП Мудра: Конфісковані активи РФ необхідно спрямувати на відновлення і захист енергетики

Порт "Чорноморськ" відновив відвантаження агропродукції на експорт

"Київтеплоенерго" у 2024 р. планує замінити 55 км аварійних теплових мереж - заступник голови КМДА

НБУ анонсував низку кроків валютної лібералізації найближчими тижнями

У призначенні пенсії українцям, які працювали за кордоном, зараховуватимуть отриманий там страховий стаж - Мінсоцполітики

НБУ поліпшив прогноз інфляції на 2024 р. з 8,6% до 8,2% і несуттєво погіршив його на 2025 р.

НБУ знизив облікову ставку трохи більше за очікування - до 13,5% і її оцінку на кінець року - до 13%

EVA відкрила в першому кварталі 16 нових магазинів

"Миколаївобленерго" у 2024 р. має намір оновити парк пошкодженої з початку війни автотехніки

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА