13:31 25.07.2018

Держказначейство найближчими днями виділить позики ПФ для фінансування пенсій

2 хв читати
Держказначейство найближчими днями виділить позики ПФ для фінансування пенсій

Державна казначейська служба України (ДКСУ) найближчими днями виділить позики Пенсійному фонду (ПФ), щоб покрити касовий розрив із надходження Єдиного соціального внеску (ЄСВ) і фінансування виплат пенсій у липні, повідомила глава відомства Тетяна Слюз.

"У нас сьогодні була нарада з прем'єр-міністром України. Ми будемо сьогодні та завтра надавати позики для виплати пенсій, щоб покрити короткострокові касові розриви надходжень ЄСВ", - сказала вона під час селекторної наради в середу.

При цьому, за її словами, ДКСУ повністю розрахувалася з ПФ, а затримки виплат пенсій, що виникли, лежать у полі відповідальності фонду.

"Кожен день у міру надходження ЄСВ нам Пенсійний фонд надає платіжні доручення, і ми своєчасно все фінансуємо. Але виникли тимчасові касові розриви. Тому ми простягаємо руку допомоги", - пояснила вона.

Міністерство фінансів профінансувало 100% запланованих 83,4 млрд грн видатків загального фонду держбюджету на виплату пенсій станом на 25 липня, зазначило відомство на сайті. При цьому останній платіж Пенсійному фонду на 2,5 млрд грн було профінансовано 12 липня, повідомило міністерство на сайті в середу.

Згідно з даними Мінфіну, 23 липня фонд уже отримав позику в 1,5 млрд грн на виплату пенсій із Єдиного казначейського рахунку.

Як повідомлялося, прем'єр-міністр В.Гройсман доручив ПФ до кінця поточного тижня врегулювати ситуацію із затримкою виплат пенсій у липні. Глава уряду призначив службове розслідування щодо дій керівника ПФ і керівників у регіонах.

Раніше в ПФ пояснили затримку виплати пенсій у липні касовим розривом надходжень від Єдиного соціального внеску (ЄСВ), уточнивши, що з початку поточного місяця на виплату пенсій спрямовано 24,9 млрд грн, зокрема 1,7 млрд грн протягом 24 липня.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА