15:26 25.07.2018

Гройсман попросить Раду розглянути в перші пленарні тижні пакет законопроектів щодо безпеки на дорогах

2 хв читати
Гройсман попросить Раду розглянути в перші пленарні тижні пакет законопроектів щодо безпеки на дорогах

Прем'єр-міністр України Володимир Гройсман має намір просити Верховну Раду розглянути в перші пленарні тижні 9-ї сесії пакет законопроектів щодо безпеки на дорогах, зокрема щодо посилення відповідальності за правопорушення.

"Весь особовий склад і керівництво відповідальних структур має бути задіяно для профілактики недопущення ДТП. Це вказівка має бути на місцях сьогодні. Ми направили до парламенту законодавчі ініціативи МВС, які ще в листопаді 2017 р. представив Арсен Аваков (глава МВС України - ІФ), тому звертатимемося до голови Верховної Ради в перші сесійні тижні, щоб розглянули цілий пакет законів щодо безпеки на дорогах, зокрема щодо посилення відповідальності", - повідомила в середу прес-служба Міністерства внутрішніх справ за результатами наради з актуальних питань посилення безпеки дорожнього руху.

Водночас прем'єр наголосив, що вже сьогодні координація дій всіх профільних органів має дати результат, а також необхідно більше доносити інформації людям про те, як вони мають поводитися на дорогах.

В.Гройсман на своїй сторінці у Facebook написав, що на цій нараді вирішили: посилювати оперативний контроль за транспортом, зокрема за перевізниками - вони мають розуміти, що "везуть не цеглу, а живих людей"; при виїздах до міста має бути контроль транспорту, який курсує між населеними пунктами. "На місцях усі знають, хто легальний перевізник, хто ні. Звернувся до глав ОДА, щоб вони більш жорстко реагували на порушення", - наголосив прем'єр.

Крім того, вирішено поглибити аналітику ДТП, де є загиблі, для чіткого розуміння причин і їх подальшого унеможливлення, ці висновки будуть передані всім патрулям. Також посилювати відповідальність для водіїв: сів нетверезим за кермо - будеш жорстко покараний, і "законодавство має відкрити таку можливість".

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Майже три чверті роботодавців відчувають дефіцит кадрів і мають намір підвищити зарплату у 2024 р. - опитування ЄБА

Заступниця голови ОП Мудра: Конфісковані активи РФ необхідно спрямувати на відновлення і захист енергетики

Порт "Чорноморськ" відновив відвантаження агропродукції на експорт

"Київтеплоенерго" у 2024 р. планує замінити 55 км аварійних теплових мереж - заступник голови КМДА

НБУ анонсував низку кроків валютної лібералізації найближчими тижнями

У призначенні пенсії українцям, які працювали за кордоном, зараховуватимуть отриманий там страховий стаж - Мінсоцполітики

НБУ поліпшив прогноз інфляції на 2024 р. з 8,6% до 8,2% і несуттєво погіршив його на 2025 р.

НБУ знизив облікову ставку трохи більше за очікування - до 13,5% і її оцінку на кінець року - до 13%

EVA відкрила в першому кварталі 16 нових магазинів

"Миколаївобленерго" у 2024 р. має намір оновити парк пошкодженої з початку війни автотехніки

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА