19:32 25.07.2018

Трамп назвав поведінку китайців щодо мит жорстокою

2 хв читати
Трамп назвав поведінку китайців щодо мит жорстокою

Американський лідер Дональд Трамп назвав поведінку влади Китаю, яка вводить мита на американську сільськогосподарську продукцію, жорстокою.

"Китай, намагаючись змусити мене продовжувати дозволяти їм отримувати вигоду від Сполучених Штатів, вживає заходів проти наших фермерів, яких, як вони знають, я люблю і поважаю. Вони жорстокі в цьому, але успіху вони не досягнуть", - написав Трамп на своїй сторінці в Twitter. Він додав, що Китай через дисбаланс у торгівлі між двома країнами заробив на США в 2017 році $ 517 млрд.

Напередодні Мінсільгосп США повідомило, що Трамп доручив голові міністерства Сонні Пердью розробити стратегію задля захисту фермерів від наслідків торгової війни. Відомство санкціонує виділення до $ 12 млрд держсубсидій в рамках програми щодо запобігання наслідків введення невиправданих відповідних тарифів на сільськогосподарські товари США. Це має допомогти американським фермерам впоратися з новими митами, заявили в міністерстві.

У березні США ввели ввізні мита на товари з Євросоюзу, Китаю й інших країн, ті у відповідь застосували власні заходи. Трамп в середині червня заявив, що США введуть мита в 25% на товари з Китаю, оскільки Пекін використовує "нечесні методи торгівлі" і краде американські технології і інтелектуальну власність. Влада Китаю заявила, що відповість дзеркальними заходи, а Мінкомерції КНР назвало те, що відбувається "розв'язуванням найбільшої торгової війни в історії". Міністерство поскаржилося на митні збори США в СОТ.

16 червня Китай ухвалив список товарів з США, на які вводяться ввізні мита у відповідь на введення Вашингтоном нових тарифів на китайські товари. Список запропонувала Держкомісія з митних тарифів КНР, він був затверджений Держрадою республіки. Китай ввів 25-процентні митні тарифи на 659 товарних позицій сумою $ 50 млрд. Рішення з 545 товарних найменувань на суму $ 34 млрд вступили в силу з 6 липня. Нові тарифи введені на сільськогосподарську продукцію, автомобілі та морепродукти з США. Дату введення нових тарифів на інші найменування американських товарів оголосять пізніше.
 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Ранній кінець опалювального сезону заощадить до 500 млн куб. м газу

Пропозиція про реструктуризацію євробондів України, ймовірно, міститиме норму про часткове списання боргу

Найбільший виробник соняшникової олії Молдови зупинив два заводи й вимагає відновлення імпорту українського соняшнику

Латвійська airBaltic через три-шість місяців після відновлення польотів може розмістити в Києві п’ять власних літаків

ВВП України зріс у 2023 році на 5,3% - Держстат

Торгівля має бути взаємовигідною для сільгоспвиробників у Польщі та Україні - заява Шмигаля і Туска

"Запоріжкокс" продовжує капремонт коксової батареї №2 з інвестиціями в 60 млн грн, вкладення в оновлення за 2 роки перевищують 276 млн грн - СЕО

Шмигаль за результатами українсько-польських урядових консультацій: Розуміємо, як будемо рухатися

Прямі збитки українських ритейлерів через війну сягають майже $2,5 млрд - дослідження

"Укрнафта" планує завершити ребрендинг АЗК Glusco у квітні

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА