13:57 26.07.2018

Мінрегіон створить базу даних про оснащеність будинків лічильниками

1 хв читати
Мінрегіон створить базу даних про оснащеність будинків лічильниками

Міністерство регіонального розвитку, будівництва і ЖКГ України створить публічну базу даних про оснащеність будинків лічильниками тепла та води, повідомила прес-служба відомства.

Відповідне рішення ухвалив Кабінет Міністрів на засіданні в четвер.

"Якщо в органів місцевої влади раніше не було чітких зобов'язань подавати інформацію про кількість встановлених у регіонах будинкових вузлів комерційного обліку, то тепер ми встановлюємо такі зобов'язання, запроваджуємо моніторинг. Він буде публічним, кожен зможе перевірити інформацію, яку щомісяця оприлюднюватимуть на сайті Держенергоефективності", - зазначив міністр регіонального розвитку Геннадій Зубко.

За його словами, у разі виявлених порушень щодо термінів установки лічильників, їх заміни або невідповідності технічним регламентам Держенергоефективності зобов'язане передати цю інформацію Держпродспоживслужбі для подальшого притягнення порушників до адміністративної відповідальності.

"Тобто, з'являється інструмент контролю виконання монополістами закону "Про комерційний облік теплової енергії та водопостачання", - пояснив Г.Зубко.

Згідно з порядком здійснення моніторингу, держадміністрації зобов'язані щомісяця до 10-го числа надавати Держенергоефективності інформацію про стан оснащеності будівель вузлами комерційного обліку, а Держенергоефективності - оприлюднювати узагальнену інформацію до 20-го числа.

Зі свого боку Держпродспоживслужба зобов'язана розглянути дані та поінформувати Держенергоефективності про ухвалені постанови щодо адміністративних порушень.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА