13:58 26.07.2018

Кабмін відклав підвищення цін на газ для населення

2 хв читати
Кабмін відклав підвищення цін на газ для населення

Кабінет Міністрів України продовжив дію спеціальних зобов'язань (PSO) із продажу природного газу для потреб населення і теплокомуненерго (ТКЕ) за зниженою ціною до кінця серпня 2018 року.

Відповідне рішення уряд ухвалив на засіданні в Києві 26 липня.

"Наразі тривають переговори з МВФ стосовно приведення ціни на природний газ до рівня імпортного паритету. Тому, з огляду на завершення терміну дії положення (про спецзобов'язання - ІФ), виникає необхідність у його продовженні", - йдеться в пояснювальній записці до постанови.

У прес-службі уряду наголосили, що ціна на газ - надто чутлива тема, щоб підходити до її розв'язання виключно "математичним способом".

Як повідомлялося, постанова Кабміну №187 від 22 березня 2017 року передбачала, що спецзобов'язання з продажу газу населенню і ТКЕ діятимуть до 1 квітня 2018 року, але пізніше уряд України продовжив їх до кінця травня, а ще пізніше - до кінця липня.

Україна в рамках співробітництва з Міжнародним валютним фондом зобов'язалася відмовитися від PSO і перейти до ринкових цін, проте влітку і восени 2017 року відмовилася від їх виконання. Наразі питання цін на газ для населення є ключовим для відновлення фінансування з боку МВФ, з яким уряд веде поки що безрезультатні дискусії.

На думку прем'єра Володимира Гройсмана, до досягнення повного забезпечення внутрішнього ринку газом українського видобутку говорити про повний перехід до ринкових цін на газ для населення за принципом імпортного паритету передчасно.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА