15:05 26.07.2018

Зливостоки в Києві працювали в середу нормально, але не впоралася з тримісячною нормою опадів

2 хв читати
Зливостоки в Києві працювали в середу нормально, але не впоралася з тримісячною нормою опадів

Київська міська влада покладає провину за підтоплення в Києві на аномальну погоду. Суму завданих зливою збитків ще не підрахували.

"Зливова каналізація працювала у звичайному режимі. Її пропускна спроможність не дає змогу пропускати тримісячну норму води", - сказав генеральний директор комунальної корпорації "Київавтодор" Олександр Густєлєв на прес-конференції в четвер в Києві.

Він наголосив, що в середу в Києві протягом кількох годин випала тримісячна норма опадів. "Я думаю, що винна погода все-таки і винні аномальні умови насамперед", - додав чиновник.

При цьому О.Густєлєв зазначив, що нині триває службове розслідування у зв'язку з виниклими наслідками дощів. "Якщо є аномальні погодні умови і шукати просто стрілочника - ми точно цього не робитимемо", - сказав він.

Голова "Київавтодору" зазначив, що ще не підраховано суму збитків, завданих місту негодою.

За словами О.Густєлєва, найбільші руйнування сталися на шляхопроводі на перетині вулиць Теліги та Кирилівської. При цьому директор комунальної корпорації зазначив, що, за оцінкою фахівців, тримальна конструкція шляхопроводу не пошкоджена. Він додав, що постраждала та ділянка, яка перебуває нині в капітальному ремонті.

У свою чергу заступник голови Київської міської державної адміністрації (КМДА) Дмитро Давтян розповів, що проблемною ділянкою була також станція метро "Лівобережна", в районі якої відбулося підвищення рівня води на дорозі.

Він також констатував, що відбулася "коротка зупинка" громадського транспорту на Подолі, на вулиці Теліги, лінії швидкісного трамвая на Борщагівці.

Водночас заступник голови КМДА зазначив, що в результаті сильних опадів аналогічні наслідки трапляються і в містах Європи, зокрема як приклад він навів Берлін.

Як зазначив Д.Давтян, попри те, що комунікації в Києві старі, всі служби справляються з роботою.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Україна експортувала українським морським коридором 40 млн т вантажів, скоротивши їх обробку в Дунайських портах на 16% у 1 кв.

Шмигаль обговорив з президентом Світового банку ситуацію в енергетичному секторі України

"Кернел" повідомив про значне погіршення діяльності через ракетні атаки РФ

Енергосистема України втратила 8 ГВт потужності через нещодавні російські обстріли - прем'єр

"Луцьк Фудз" у 2023р. наростив чистий прибуток на 8,5% до 46 млн грн

Асоціації виробників будматеріалів працюють над відповідністю своєї продукції для оборони стандартам НАТО - президент ВСВБ

Нафта знижується на даних про запаси у США, Brent біля $89,3 за барель

Занадто м'яка фіскальна політика США загрожує економіці країни та світу - МВФ

Збори акціонерів "Центренерго" планують ухвалити рішення про продаж їм е/е та закупівлю газу і вугілля протягом року

Мінагрополітики прогнозує у 2024р. скорочення виробництва зернових до 52,4 млн тонн, збереження врожаю олійних - 21,7 млн тонн

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА