17:52 26.07.2018

Мінфін готовий долучится до роботи над будь-яким із зареєстрованих у Раді законопроектів про НБФБ

1 хв читати
Мінфін готовий долучится до роботи над будь-яким із зареєстрованих у Раді законопроектів про НБФБ

В.о. міністра фінансів Оксана Маркарова наполягає на необхідності створення окремого органу для розслідування фінансових і економічних злочинів, зазначаючи, що Мінфін готовий приєднатися до роботи над будь-яким із трьох зареєстрованих у Верховній Раді проектів закону про такий орган.

"До будь-якого із законопроектів ми готові приєднуватися максимально конструктивно. Сподіваюся, узгодимо з парламентом правильний варіант і приймемо його. Найменша, чого б я хотіла, - продовжувати обстоювання кожним виключно своєї точки зору, без результату", - сказала вона в інтерв'ю агентству "Інтерфакс-Україна".

За її словами, незалежно від назви нового органу, він має відповідати заявленим стандартам: бути аналітичним, добре забезпеченим, протидіяти несплаті податків та іншим "білокомірцевим" фінансовим злочинам.

Як повідомлялося, глава парламентського комітету з питань податкової та митної політики Ніна Южаніна зареєструвала в березні цього року законопроект №8157, що передбачає підзвітність Національного бюро фінансової безпеки (НБФБ) парламенту і президенту. Згодом група народних депутатів внесла до Верховної Ради альтернативний законопроект №8157-1, де координування роботи нового правоохоронного органу покладено на Міністерство фінансів. У квітні в Раді був також зареєстрований другий альтернативний законопроект №8157-2 - доопрацьований проект закону про Фінансову поліцію, поданий у 2016 році.


Повний текст інтерв'ю з О.Маркаровою буде опубліковано на сайті агентства "Інтерфакс-Україна" www.interfax.kiev.ua

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА