20:30 26.07.2018

Україна і Чехія домовилися збільшити квоту на двосторонні автоперевезення в 2019 р. на 9,5%

1 хв читати
Україна і Чехія домовилися збільшити квоту на двосторонні автоперевезення в 2019 р. на 9,5%

Квоту двосторонніх дозволів для українських автоперевізників на перевезення до/з Чеської Республіки в 2019 році буде збільшено порівняно з поточним роком на 2 тис. шт., або на 9,5% - до 23 тис. штук.

Такої домовленості було досягнуто на засіданні українсько-чеської змішаної комісії з питань міжнародних автомобільних перевезень 18-19 липня в Празі, повідомляє прес-центр Міністерства інфраструктури України в четвер.

Він вказує, що квота універсальних дозволів до/з третіх країн) в наступному році збільшиться на 25% - до 2,5 тис.

В оприлюднених документах зазначається, що збільшення квоти стало можливим завдяки збільшенню товарообігу між Україною і Чехією, зокрема, імпорт з України за I квартал 2018 року досяг $236,7 млн, що на 32% більше порівняно з аналогічним періодом 2017 року.

Згідно з протоколом, українська сторона заявила про своє прагнення до повної лібералізації вантажних автоперевезень, проте чеська сторона зазначила, що пов'язані з лібералізацією аспекти мають "дуже чутливу економічну і геополітичну тему".

Стосовно пасажирських перевезень сторони констатували відсутність будь-яких значних проблем. Зокрема, чеська сторона повідомила про 68 регулярних ліній між Чехією і Україною та про роботу з відкриття ще трьох нових.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА