12:34 27.07.2018

Кампанія із добровільного декларування іноземних активів має розпочатися найпізніше на початку 2019 року - Южаніна

2 хв читати
Кампанія із добровільного декларування іноземних активів має розпочатися найпізніше на початку 2019 року - Южаніна

Кампанія з добровільного декларування іноземних активів має розпочатися найпізніше на початку 2019 року, оскільки найближчим часом Україна приєднається до багатостороннього обміну податковою інформацією, вважає голова парламентського комітету з питань податкової та митної політики Ніна Южаніна.

"У кожного має бути можливість без обтяжливих штрафних санкцій очистити свою історію перед початком автоматичного обміну податковою інформацією за умови, що їхні доходи не були отримані кримінальним або корупційним шляхом", - наводить слова Н.Южаніної прес-служба комітету.

Вона також зазначила, що відомості стосовно рахунків, відкриті податковими резидентами України в інших юрисдикціях, стануть доступними контролюючим органам уже після 2019 року.

При цьому Н.Южаніна зазначає, що додаткові надходження до державного бюджету за рахунок оподаткування активів резидентів України за кордоном, з яких раніше не були сплачені податки, можуть становити близько 30 млрд грн.

"Суть декларування в тому, що громадяни добровільно розкривають інформацію про володіння активами за кордоном і сплатять із них відповідні податки, а держава гарантує їм повне звільнення від адміністративної та кримінальної відповідальності за податкові та валютні правопорушення", - пояснила народний депутат.

Багатосторонній обмін податковою інформацією - один із кроків реалізації плану дій із протидії розмиванню податкової бази та виведенню прибутку з-під оподаткування (BEPS), розробленого Організацією економічного співробітництва та розвитку (ОЕСР). Серед учасників обміну інформацією про доходи платників податків - 98 країн світу. Україна має намір приєднатися до інформаційного обміну в 2019 році.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

ЄС розробить додаткові тарифи на російські та білоруські агропромислові товари

"Укрнафта" зменшить споживання електроенергії на своїх АЗК

Повноцінне відновлення експорту через морські порти для українського агросектору безальтернативне - УЗА

Україна до кінця травня експортує всі залишки зерна, що призведе до підвищення цін у країні та світі, - УЗА

"Укренерго" може застосовувати графіки обмеження промспоживачів в умовах дефіциту в період весняно-літньої ремонтної кампанії - CEO

У четвер буде застосовано графіки обмеження для промспоживачів із 18:00 до 22:00 - "Укренерго"

Україна розраховує на розблокування допомоги США на 2024 рік - Шмигаль

ЄС виділить Україні ще EUR1,5 млрд перехідного фінансування Ukraine Facility наступного тижня

Ferrexpo завершило 2023 рік із чистим збитком $84,8 млн

Україна експортувала українським морським коридором 40 млн т вантажів, скоротивши їх обробку в Дунайських портах на 16% у 1 кв.

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА