15:44 27.07.2018

"Укрпапірпром" став першим виставленим на продаж лотом "малої" приватизації

2 хв читати
"Укрпапірпром" став першим виставленим на продаж лотом "малої" приватизації

Першим лотом малої приватизації, виставленим на продаж, став держпакет акцій АТ "Укрпапірпром" у розмірі 99,9% акцій, повідомив в.о. глави Фонду держмайна (ФДМ) України Віталій Трубаров.

"Перший лот малої приватизації виставлено на продаж... Стартова ціна об'єкта 12,3 млн грн. Перший аукціон відбудеться 30 серпня", - написав В.Трубаров на своїй сторінці у Facebook.

В.Трубаров наголосив, що у четвер, як він і обіцяв, ФДМ на 100% завершив внесення до бази "Прозорро.Продажі" усього переліку об'єктів малої приватизації, яких в цьому році 716.

"Найближчими днями буде оголошено про продаж десятків як великих, так і дрібних об'єктів", - написав глава ФДМ.

"Укрпапірпром" було створено в 1996 році як державну холдингову компанію (ДАХК). В її статутний капітал було передано пакети акцій восьми великих підприємств целюлозно-паперової галузі від 18,5% до 30% їхніх статутних капіталів.

Потім холдинг було реформовано за рішенням уряду, а пакети шести комбінатів ФДМ продав. Водночас Дніпропетровську паперову фабрику, 30% акцій якої залишалося у "Укрпапіпрому", було визнано банкрутом і ліквідовано. Також ліквідовано було ПАТ "Понінківський КПК".

Після цього в 2015 році ДАХК "Укрпапіпром" наказом ФДМ було перейменовано на ПАТ, а у квітні 2017 року рішенням зборів акціонерів в приватне АТ.

На сьогодні основним видом діяльності компанії є здача в оренду і в експлуатацію власного нерухомого майна. За даними компанії на початок 2018 року структура основних засобів становить значну частину 12-поверхової будівлі 1313,9 кв.м., підвал - 18 кв.м., офісне обладнання та пристрої.

Чистий дохід АТ у 2017 році становив 1,51 млн грн, чистий збиток - 0,51 млн грн.

Статутний капітал АТ - 12,4 млн грн, номінал акції -0,25 грн.

"Мала" приватизація передбачає продаж об'єктів державної або комунальної власності, вартість яких не перевищує 250 млн грн.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

НБУ у середу послабив курс гривні на 9 коп.

Велика Британія збільшить свій внесок у Фонд підтримки енергетики на £20 млн

Україна увійде наступного опалювального сезону з запасами в ПСГ не менше 13 млрд куб. м – голова Нафтогазу

Шмигаль доручив затвердити графіки ремонтів енергооб'єктів і кроки щодо посилення їх захисту до початку опалювального сезону 2024/25 років

США виділять понад $190 млн на підтримку енергосектору України протягом п'яти років

Рада викликала керівника БЕБ

"Укренерго" обмежить промспоживачів і бізнес із 18:00 до 23:00, не виключає можливості аварійних відключень населення

Енергетики повернули світло понад 50 тис. абонентам, відключеним унаслідок повітряної атаки РФ уранці середи - Міненерго

Кабмін створив штаб підготовки до опалювального сезону

Кабмін змінив умови оренди держмайна на час воєнного стану: Хто зможе не платити

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА