10:21 30.07.2018

Два найбільших банки Казахстану завершили об'єднання

2 хв читати
Два найбільших банки Казахстану завершили об'єднання

Приєднання Казкоммерцбанку (ККБ) до Народного банку завершено, передавальний акт підписано 28 липня, повідомила прес-служба Народного банку.

"Ми завершили великий процес, який тривав понад 1,5 років, починаючи з моменту старту переговори, процедури due diligence (комплексної фінансової перевірки) попереднього придбання акцій Казкоммерцбанку, виконання самої угоди і, нарешті, подальшої інтеграції та об'єднання двох банків. Усі заходи із переходу Народного банку і Казкоммерцбанку на єдину технологічну платформу завершено у повній відповідності з графіком", - сказала голова правління Народного банку Умут Шаяхметова, слова якої наводяться в повідомленні.

Спільні загальні збори акціонерів Народного банку і ККБ 26 липня затвердили передавальний акт.

Відповідно до рішень акціонерів були розміщені 758 млн 687 тис. 723 прості акції Народного банку серед акціонерів Казкоммерцбанку (за винятком самого Народного банку) в обмін на прості акції ККБ, зазначається в повідомленні.

Також Народний банк і ККБ завершили всі технологічні роботи, у результаті яких клієнти обох банків тепер можуть обслуговуватися у всіх філіях і відділеннях Народного банку. Дочірні організації ККБ стають дочірніми організаціями Народного банку.

Як повідомлялося, рада директорів Народного банку в грудні 2017 року схвалила інтеграцію з Казкоммерцбанком шляхом приєднання ККБ.

У липні 2017 року Народний банк завершив придбання 96,81% звичайних акцій ККБ у казахстанського бізнесмена Кенес Ракішева (86,09%) і АТ "Фонд національного добробуту "Самрук-Казина"(10,72%). У середині листопада АТ" Холдингова група "Алмекс", яка контролює Народний банк, стала найбільшим акціонером ККБ із часткою 25,02%.

На сьогодні Народний банк володіє 69,94% звичайних акцій ККБ, АТ "Холдингова група" Алмекс "- 23,13%.

Halyk Group, до якої входять Народний банк (Halyk Bank), Казкоммерцбанк і Altyn Bank, є однією з найбільших приватних фінансових груп у СНД за розміром активів. Halyk Group також представлена в Грузії, Киргизії, Таджикистані і Росії.

Народний банк через холдингову групу "Алмекс" контролюють дочка і зять президента Казахстану Динара і Тимур Кулібаєви.

За даними Нацбанку Казахстану, Народний банк Казахстану за підсумками I півріччя 2018 року посідав перше місце за обсягом активів серед 32 банків республіки, Казкоммерцбанк - 2-е місце.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Ранній кінець опалювального сезону заощадить до 500 млн куб. м газу

Пропозиція про реструктуризацію євробондів України, ймовірно, міститиме норму про часткове списання боргу

Найбільший виробник соняшникової олії Молдови зупинив два заводи й вимагає відновлення імпорту українського соняшнику

Латвійська airBaltic через три-шість місяців після відновлення польотів може розмістити в Києві п’ять власних літаків

ВВП України зріс у 2023 році на 5,3% - Держстат

Торгівля має бути взаємовигідною для сільгоспвиробників у Польщі та Україні - заява Шмигаля і Туска

"Запоріжкокс" продовжує капремонт коксової батареї №2 з інвестиціями в 60 млн грн, вкладення в оновлення за 2 роки перевищують 276 млн грн - СЕО

Шмигаль за результатами українсько-польських урядових консультацій: Розуміємо, як будемо рухатися

Прямі збитки українських ритейлерів через війну сягають майже $2,5 млрд - дослідження

"Укрнафта" планує завершити ребрендинг АЗК Glusco у квітні

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА