18:53 30.07.2018

СОТ відхилила вимогу України визнати системність порушень з боку РФ у спорі про експорт залізничного обладнання

2 хв читати
СОТ відхилила вимогу України визнати системність порушень з боку РФ у спорі про експорт залізничного обладнання

Група експертів Світової організації торгівлі (СОТ) відхилила ключові вимоги України в рамках спору з РФ про постачання залізничного обладнання, зокрема, відхилила вимогу визнати системність порушень з боку Росії, зазначається в оприлюдненому звіті організації в цій справі.

Як зазначено в документі, експертна група дійшла висновку, що докази не свідчать про те, що Росія вживала заходів щодо обмеження імпорту продукції з України як загалом, так і стосовно залізничного обладнання зокрема.

Надані Україною аргументи - призупинення Росією чинних сертифікатів, відмова у видачі нових і надані дані про зниження імпорту української залізничної продукції до Росії - не доводять систематичних обмежень імпорту, пояснює експертна група у звіті.

Експерти СОТ також визнали неможливість сертифікуючого в РФ органу проводити інспекції зазначеної продукції в Україні з квітня 2014 по грудень 2016 року, внаслідок чого не було продовжено чинні сертифікати.

При цьому експертна група погодилася з Україною, що, видавши 14 приписів про призупинення сертифікатів відповідності, Росія застосувала дискримінаційні умови доступу до ринку для українських виробників порівняно з російськими та європейськими.

Крім цього, група визнала порушення Росією своїх зобов'язань, коли вона не визнала сертифікатів, виданих в інших країнах Митного союзу.

Як зазначає Мінекономрозвитку на сайті, позиція України у справі "Російська Федерація - заходи щодо імпорту залізничного рухомого складу, стрілочних переводів та іншого залізничного обладнання" полягала в доведенні необґрунтованого обмеження імпорту залізничного обладнання, неправдивості та безпідставності тверджень Росії про низьку якість і невідповідність стандартам безпеки вагонів українських виробників, а також системний характер обмежень імпорту залізничного обладнання з України.

"Наразі Мінекономрозвитку здійснює детальний аналіз звіту: оцінку фактажу, аналіз результатів розгляду групою експертів питання систематичного обмеження імпорту, потенційної контрпозиції Росії в разі апеляційного оскарження висновків і рекомендацій групи експертів", - зазначає міністерство в повідомленні.

Крім цього, розглядається питання апеляційного оскарження в частині вимог, які не було задоволено.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА