12:47 31.07.2018

PWC підготує до передачі від "Укртрансгазу" до МГУ не задіяні в транзиті активи

1 хв читати
PWC підготує до передачі від "Укртрансгазу" до МГУ не задіяні в транзиті активи

Компанія PricewaterhouseCoopers (PWC), яку НАК "Нафтогаз України" залучила для прискорення відокремлення оператора газотранспортної системи (ГТС), має ідентифікувати та підготувати до передачі від ПАТ "Укртрансгаз" (УТГ) до ПАТ "Магістральні газопроводи України" (МГУ ) не задіяні в транзиті активи, повідомила прес-служба "Нафтогазу".

"При цьому мають задовольнятися наступні критерії: передача таких активів не ставить під загрозу діяльність із транзиту природного газу або виконання будь-яких зобов’язань за транзитним контрактом із ПАТ «Газпром»; така передача активів відповідає всім регуляторним та законодавчим нормам; розділення не становитиме ризиків для подальшої фінансової сталості обох операторів", - йдеться в повідомленні НАК.

Крім цього, за даними прес-служби, PWC розробить план оптимізації та передачі активів, функцій від "Укртрансгазу" до філії цієї самої компанії "Оператор газотранспортної системи (ОГТС)". Також буде підготовлено план із перетворення філії ОГТС в окрему юридичну особу в складі НАК "Нафтогаз України". У рамках співпраці з PWC планується також реалізувати пілотний проект з оптимізації та передачі окремих функцій філії ОГТС.

"Базуючись на результатах проекту, НАК «Нафтогаз України» розпочне процес подальшої оптимізації АТ «Укртрансгаз» та підготовки до відокремлення оператора газотранспортної системи після 2019 року", - резюмують у компанії.

Як повідомлялося, "Нафтогаз" за рішенням своєї наглядової ради залучив PWC для прискорення відокремлення оператора ГТС.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА