17:45 31.07.2018

Катар зацікавлений у концесії морпортів "Ольвія" та "Херсон"

1 хв читати
Катар зацікавлений у концесії морпортів "Ольвія" та "Херсон"

Катар виявив зацікавленість у концесії морських портів "Ольвія" та "Херсон", повідомляється на сайті Міністерства інфраструктури України.

Як повідомило Мінінфраструктури, Адміністрація морських портів України (АМПУ) підписала меморандум про взаєморозуміння з катарської компанією Qatar ports management company Mwani Qatar, який передбачає співробітництво, спрямоване на збільшення обсягу вантажів між морськими портами України та Катару, зокрема експортних поставок сільськогосподарської продукції вітчизняного виробництва до Катару.

Крім цього, планується залучення катарських інвестицій в об’єкти портової інфраструктури з метою включення морських терміналів до міжнародних ланцюгів постачання.

"Підписання меморандуму відкриває шлях до подальшої реалізації багатьох проектів, які ми детально обговорили з генеральним директором «Qatar ports management company «Mwani Qatar» Абдулой Аль Ханджи під час його візиту до портів «Южний» та «Одеса». У першу чергу йдеться про концесії портів «Ольвія» та «Херсон». Катар також дуже зацікавлений у співробітництві у порту «Южний», який згідно зі стратегією АМПУ найближчими роками почне обробляти найбільші судна, що можуть пройти протоку Босфор", - наводяться в повідомленні слова керівника АМПУ Райвіса Вецкаганса.

У свою чергу міністр транспорту та комунікацій Держави Катар Д.Аль Сулейті зазначив, що перспективним для Катару є розвиток співпраці з Україною в портовій та авіаційній сферах і підтвердив намір розробити на двосторонньому рівні відкриття прямого авіаційного сполучення між Дохою та Львовом.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА