16:31 01.08.2018

ЄБА стурбована діями Держекоінспекції в морських портах України

2 хв читати

Комітет із логістики Європейської бізнес асоціації (ЄБА) висловлює стурбованість діями Державної екологічної інспекції Північно-Західного регіону Чорного моря під час здійснення екологічного та радіологічного видів контролю та сумнівається в їх відповідності українському законодавству, зазначається в офіційній заяві ЄБА.

"Працівники інспекції безпідставно відмовляють у проставленні штампів на екологічних деклараціях, вимагаючи проведення відбору проб ізольованого баласту судна для лабораторного аналізу на предмет наявності забруднюючих речовин, що не передбачено чинним законодавством України. На це скаржаться представники українських та міжнародних компаній, чиї судна та вантажі проходять екологічний та радіологічний контролі у морських портах України", - наголошується в заяві ЄБА.

На думку асоціації, такі дії представників інспекції кидають тінь на численні реформи, спрямовані на боротьбу із корупцією та формування інвестиційної привабливості України.

Представники комітету з логістики зазначають, що відповідно до світової практики і відповідно до норм міжнародних угод, до яких приєдналася Україна (Конвенція МАРПОЛ 73/78), ізольований баласт не підлягає контролю та будь-яке його інспектування обмежується лише перевіркою наявності на судні дійсного свідоцтва про запобігання забрудненню, а скидання ізольованого баласту не є скиданням забруднюючих речовин.

"Непроставляння штампів та накладення екологічними інспекціями штрафів за умов відсутності нормативно-правового регулювання цього питання, призводить до безпідставних затримок суден, зривів контрактів на поставки експортної продукції, значних фінансових збитків та завдає непоправної шкоди репутації України", - наголошують в ЄБА.

Асоціація також висловила готовність брати участь у роботі над підготовкою нормативно-правових актів з екологічного контролю в морських портах і порядку взаємодії Адміністрації морських портів і підрозділів Міністерства екології та природних ресурсів України в разі виявлення випадків скидання суднами забруднюючих речовин у межах акваторії порту.

ЄБА також наголошує на необхідності суворого дотримання норм чинного законодавства та здійснення перевірок вод ізольованого баласту після ухвалення та введення в дію вищезазначених порядків, про що було неодноразово озвучено на численних зустрічах.

Як повідомлялося, в квітні група компаній ТІС заявила про зловживання Держекоінспекцією під час екологічного контролю суден у портах

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

ICU погіршив прогноз зростання ВВП України у 2024 р. до 4,1% за покращення прогнозу інфляції до 6,4%

Фінансовий та операційний директори Ощадбанку перейшли в правління Сенс Банку

Зростання ВВП України за 3 міс.-2024 прискорилося приблизно до 4,5% - оцінка Мінекономіки

Кабмін продовжив чинний тариф на е/е для населення до 31 травня 2024 р.

Прем'єр: Пільгову ціну на газ продовжено до кінця літа, на світло - до кінця весни

НКЦПФР попередила ринок про ризик втрати ліцензій біржами ПФТС і УБ і запропонувала розглянути опцію створення нової біржі

НБУ відмовився в базовому сценарії від допущень щодо тривалості війни та повернув альтернативний сценарій

Майже три чверті роботодавців відчувають дефіцит кадрів і мають намір підвищити зарплату у 2024 р. - опитування ЄБА

Заступниця голови ОП Мудра: Конфісковані активи РФ необхідно спрямувати на відновлення і захист енергетики

Порт "Чорноморськ" відновив відвантаження агропродукції на експорт

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА